2021-04-21 09:05Pressmeddelande

Polaroid Go: världens minsta analoga instantkamera

Kameran är designad för att vara en bärbar, kreativ följeslagare och tänkt som ett alternativ till din mobilkamera. Kamerans nya kompakta design innebär en av de största förändringarna på flera decennier vad gäller formen.

 

Polaroid Go mäter endast 10,5 x 8,3 x 6,1 cm, vilket innebär att den är världens minsta analoga instantkamera. Polaroid själva beskriver kamerans komponenter som ett tredimensionell tetris med en noggrant avvägd komposition för att uppnå en så enkel och kompakt exteriör som möjligt.

 

Kameran kommer i en klassisk vit färg, som flirtar med Polaroids ikoniska designarv samtidigt som den skapar ett nytt kapitel av instantkameror för en ny generation av kreatörer.

Trots sin kompakta storlek har kameran allt du kan önska dig av en klassisk instantkamera - Polaroid Go innehåller en selfiespegel, självutlösare, batteri med lång livslängd, blixt och dubbel-exponering.

 

I samband med lanseringen av kameran, introduceras också Go-filmen, som påminner om Polaroids klassiska fyrkantiga format. Det är den minsta analoga filmen som märket någonsin har producerat och filmstorleken är 66,6 x 53,9 mm med en bildstorlek på 47 x 46 mm.

 

Pris och leverans:

Den nya Polaroid Go-kameran börjar levereras i juni 2021, rekommenderat försäljningspris är 1299:- SEK

Polaroid Go film säljs i dubbelpack om 16 bilder & har ett rekommenderat pris på 219:- SEK

 

För mer information, vänligen kontakta rebecca.laanemets@focusnordic.se

 

Egenskaper:

  • Världens minsta analoga instantkamera
  • Klassiskt fyrkantigt format
  • Ikonisk design
  • Batteri som räcker upp till 15 paket film
  • Dubbelexponering och selfiespegel


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson