2023-05-17 07:45Pressmeddelande

Pentax uppdaterar en av sina mest populära brännvidder

Pentax HD FA 50mm F/1.4Pentax HD FA 50mm F/1.4

Brännvidden 50 mm är förmodligen en av de mest populära bland fotografer eftersom den kan användas till allt från porträtt till landskapsfotografering. Pentax tillkännagav nyligen flera spännande produkter som en monokrom Pentax K-3 III och utvecklingen av nya analoga kameror och presenterar idag inte bara ett, utan två nya kompakta 50 mm-objektiv som är utformade för fullformat!

Det stora intresset för detta objektiv, som är ett av de mest sålda, fick Pentax att omkonstruera det. Ett objektiv som ger den klassiskt speciella bildåtergivningen av ett äldre objektiv och ett annat modernt objektiv som uppfyller de aktuella kraven inom fotografering – allt beroende på fotografens uppgift eller kreativa inriktning. Båda objektiven har samma brännvidd och bländare men är utformade för att ge tydligt olika bildåtergivning.

 

  • Pentax HD FA 50mm F/1.4 är ett kompakt och lätt objektiv som är utformat med den senaste HD-beläggningen i flera lager av hög kvalitet för att säkerställa kontrastrika bilder med skärpa från kant till kant. Objektivet ger minimal flare och ghosting, även i utmanande ljusförhållanden som till exempel motljus. Objektivets yttre design matchar de nuvarande objektiven i DA- och D FA-serien.

 

  • Pentax FA SMC 50mm F/1.4 Classic är utformad för att ge en klassisk och unik bildåtergivning som liknar den för ett objektiv som utvecklades för 50 år sedan. Genom medveten finjustering av objektivets konstruktion har detta objektiv utformats för att ge en unik visuell effekt som allmänt kallas "Rainbow Flare" vid fotografering med öppen bländare och starkt motljus. Om man bländar ner över F/2 försvinner den effekten. Objektivets utsida har en matt svart yta och en matt svart fokusring. Den har ingen grön ring för att betona det nostalgiska utseendet på objektivet från den analoga kamerans tid.

 

Båda objektiven har en optisk konstruktion som består av 7 element i 6 grupper. Objektivens bländare består av åtta lameller, och mellan F/1.4 och F/2.8 ger den en mjuk, naturligt rund bokeh samtidigt som den minimerar fringe-effekter av ljuskällor. Båda objektiven har också Pentax SP-beläggning som stöter bort vatten, damm och fläckar.

 

Leverans och priser

Båda objektiven kommer att börja levereras i juni 2023.

Pentax FA SMC 50mm F/1.4 Classic 6099:-

Pentax HD FA 50mm F/1.4 SEK 5399:-

 

För ytterligare information, vänligen kontakta Karsten.rath@focusnordic.com

 

Viktiga specifikationer

  • Kompakt design
  • Mångsidig brännvidd
  • Två objektiv beroende på fotografens uppgift eller kreativa inriktning
  • Båda objektiven har Pentax SP-beläggning
  • Båda objektiven ger en mjuk, naturlig och rund bokeh
  • 50mm F/1.4 Classic ger en mer klassisk vintage-look

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson