2021-07-16 07:00Pressmeddelande

PENTAX lanserar nytt 16-50mm zoomobjektiv

RICOH meddelar lanseringen av nya HD PENTAX-DA 16-50mm F2.8ED PLM AW.  Designat som ett av objektiven i den nya generationens Star-serie för användning med APS-C-formatet för digitala SLR-kameror, har detta standard zoomobjektiv en bländare på F2.8 över hela zoomområdet, för att leverera en exceptionell optisk prestanda.

Genom att integrera de senaste teknologierna inom optisk design, har optiken designats om helt för att säkerställa bilder med hög upplösning och kontrast även vid full bländaröppning. Jämfört med den befintliga smc PENTAX-DA 16-50mm F2.8ED AL[IF]SDM som lanserades i juli 2007, levererar detta objektiv en mycket förbättrad bildprestanda.

Det har även en PLM (Pulse Motor) som för första gången integrerats i ett objektiv med stor bländare, för att försäkra en tystgående snabb autofokus. Objektivet har även finjusterats för bättre manövrering vid användning av manuell fokusering. Med det nya zoomobjektivet kan användare njuta för fullt av fotograferingen på sina egna villkor.

Egenskaper:

Ny generation objektiv för optimal bildkvalitet
Som med övriga högkvalitativa objektiv i Star-serien så är HD PENTAX-DA 16-50mm F2.8ED PLM AW ett ytterst välkorrigerat objektiv med minimala optiska abberationer (bildfel). Det ger skarpa, klara bilder, inte bara i mitten av bildfältet, utan även i kanterna. Objektivet ger en exceptionellt hög bildupplösning och en enastående kontrast även med full bländare och fångar vackra bilder med en smidig övergång av bokeh(defokuserings)-effekten och ett verklighetstroget skärpedjup. 

Snabb autofokus med minimalt fokusavstånd på 30 cm
Detta zoomobjektiv integrerar ett nydesignat optiskt system med en lättare och mer kompakt linsgrupp. En avancerad PLM (Pulse Motor) säkerställer smidig manövrering med en tystgående och snabb autofokus.

Elektriskt styrd bländare
Objektivet har en elektronisk kontrollmekanism med en elektriskt styrd bländare för att säkerställa en exponeringskontroll med hög precision. Den låter även användaren filma videoklipp med hjälp av exponeringskontrollen, även vid avsevärda skillnader i ljusstyrka under filmning. Med den niobladiga cirkulära bländaren ger objektivet en naturlig, vacker bokeh(defokuserings)-effekt.

Dammtät och vädertålig konstruktion
Utvecklad som en AW (All Weather)-modell, har detta zoomobjektiv en dammtät och vädertålig konstruktion för att förhindra att vatten och damm tränger in i objektivet. En SP (Super Protect) Coating håller objektivets framsida fri från damm och fläckar.

Enkel manuell användning
Quick-Shift Focus System gör det enkelt att växla till manuell fokus.


Pris och leverans
HD PENTAX-DA 16-50mm F2.8ED PLM AW kommer vara tillgänglig i början på augusti 2021
Rekommenderat försäljningspris är: SEK 17.790:- (inkl. moms)

För mer information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.dk


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg