2013-04-04 10:00Pressmeddelande

Pentax lanserar ny tubkikare med zoomokular

null

Pentax PR-80 EDA, med 20-60x zoomokular är en ny vatten- och dammtät tubkikare med dubbla ED-glaslinser, som har siktet inställt på toppsegmentet av tubkikar-marknaden.


Nyckelfunktioner

1. Vattentät

Helt vattentät konstruktion (JIS Class 6), så t.ex. fågelskådning i regn är inga bekymmer, i alla fall inte för kikaren, själv kan man ju tycka det är trist att bli våt.


2. Ljusstark

Tack vare ED-glaslinser och en nyutvecklad FBMC (Fully Balanced Multi Coating) uppnås en mycket hög ljustransmission samtidigt med korrekt färgåtergivning.


3. Designen

Tuben är ovanligt kompakt och lätt och gjord i magnesium, den är 410mm lång och väger endast 2 400 gram. Fokuseringen är centralt placerad och går snabbt att sköta för både vänster- och högerhänta. Frontlinsen är 80mm vilket ger ett stort ljusinsläpp.


4. Kompabilitet

Alla Pentax okular i XW och XF-serierna kan användas, men tuben levereras alltså komplett med ett 8-24mm okular (20-60x förstoring).


5. Okular

Det nya PR XL 8-24 okularet ger tillsammans med denna tub en förstoring på 20-60x.

6. Motljusskydd

Tuben levereras med ett inbygg motljusskydd


7. Digiscoping

En adapter för att använda vilken Pentax systemkamera som helst är under utveckling och kommer att släppas senare. Då kommer en ungefärlig brännvidd på 1500mm att uppnås.


Pris och tillgänglighet

Pentax PR-80 EDA börjar levereras under april och kommer att kosta ca: 14 500: - kronor inkl. moms.

För mer information kontakta: per.skog@focusnordic.seOm Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se