2013-01-07 15:01Pressmeddelande

Pentax lanserar ny avancerad kompaktkamera

null

Pentax MX-1, en modell med avancerade specifikationer, som bl.a. 1/1.7” bakbelyst CMOS-sensor med 12MP, vridbar 3” LCD-skärm med 920,000 bildpunkter och fotografering i RAW-format.

Nyckelfunktioner

1. Objektivet

Pentax MX-1 är försedd med en 4x optisk zoom (motsvarande 28-112mm i 35mm-formatet) med ljusstyrka F/1.8 till F/2.5. Tack vare den stora sensorn, i kombination med den ljusstarka optiken, kan kameran ge en vacker bokeh (oskärpa) av bakgrunder, som påminner om bilder tagna med systemkamera. Vidare har kameran ett super makro-läge, som kan skapa dramatiska närbilder på föremål så nära som 1cm från frontlinsen. Det finns också en så kallad intelligent zoom som ökar zoom-omfånget till 7.8x, upp till 218mm (motsvarande i 35mm-formatet), utan märkbar försämring av bildkvalitén.

2. Sensorn

MX-1 har en nyutvecklad bakbelyst CMOS-sensor med 12 megapixel, som tillåter ISO-inställning upp till 12800 med lågt brus.

3. Designen

Retrodesignen med exklusiva materialval i form av metall (bl.a. mässing), gummerade ytor, ger en god känsla och finish. En modern digitalkamera för den som saknar känslan från sin gamla analoga klenod.

4. Professionella funktioner

Kameran har reglage och inställningsmöjligheter som en systemkamera, och fotar även i RAW-format (DNG som är kompatibelt med i princip alla bildbehandlingsprogram).

5. Dubbel bildstabilisering

MX-1 har både mekanisk bildstabilisering (sensor-shift) och digital sådan.

6. Stor vridbar LCD-skärm

Den 3” stora LCD-skärmen är högupplöst med hela 920,000 bildpunkter. Den är dessutom vridbar för maximal bekvämlighet.

7. Filmning

MX-1 filmar i Full HD (1920 x 1080 pixlar, i 16:9, 30 bilder per sekund) i H.264-format. Den har en dedicerad film-knapp och erbjuder både slow-motion & time-lapse*.

* I dessa lägen är upplösningen begränsad till VGA-storlek (640 x 480 pixlar).

8. Övrigfunktioner

I.  Automatisk pop-up blixt

II.  Fjärrkontroll-sensorer både på fram-/baksida

III.  Digital nivå-indikator (2-vägs)

IV.  15 digitala filter, bl.a. miniatyr och leksakskamera.

V.  En rad kreativa funktioner som t.ex. Stretch, Small Face filter och Collage funktion.

VI.  Möjlighet att välja proportioner (4:3, 16:9. 3:2, 1:1)

VII.  SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE för PENTAX RICOH IMAGING RAW, data mjukvara på köpet för framkallning av RAW-filer.

VIII.  Kompatibel med Eye-Fi trådlösa minneskort.

Pris och tillgänglighet

Pentax MX-1 börjar levereras under februari och kommer att kosta ca: 4699:- kronor inkl. moms.

För mer information kontakta: Helge.Rose@focusnordic.noOm Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se