2016-04-14 11:00Pressmeddelande

Nytt supervidvinkel med autofokus från Zeiss

null

Zeiss lanserar ett nytt objektiv i sin Batis-serie, Zeiss Batis 2.8/18mm. Batis är Zeiss serie för fullformatsobjektiv till Sonys E-fattning. Sedan tidigare finns två brännvidder, 25mm och 85mm.

”Trots att detta är en extrem vidvinkel har Zeiss lyckats konstruera detta objektiv så bildkvalitén är helt i linje med de tidigare succé-modellerna av Batis”, säger Lasse Ericson, produktspecialist hos Focus Nordic AB, ”detta är ännu ett proffs-verktyg från Zeiss”.

Mångsidigt

Användningsområdet för ett ljusstarkt 18mm objektiv är stort. Det lämpar sig extra bra för landskaps-, arkitektur- och interiör-fotografering. Även stjärnhimlen blir säkert ett populärt motiv.

Konstruktion med väderskydd

Även om objektiven har en snabb precis autofokus stödjer de även manuell fokusering, så användaren enkelt kan välja det som passar bäst för motivet.

Objektiven är försedda med en OLED-display som visar avståndet till motivet (från fokal-planet) och skärpedjupet med vald bländare. Skärpedjupet räknas automatisk om utifall objektivet används med en kamera som har en mindre sensor (APS-C)

Objektivkonstruktionen har 11 linselement i 10 grupper varav 4 är asfäriska på båda sidor. 7 linselement är tillverkade av specialglas. Designen med ”flytande” linselement ger objektivet enastående prestanda över hela bildytan och oavsett avstånd till motiv.

Hela Batis-serien är väderskyddad och tål de tuffaste väderförhållanden. De stödjer alla funktioner i dagens modellprogram av kameror med E-fattning.

Namn från en fågel

Sedan 2013 har nya Zeiss-objektiv delats in i serier som fått sina namn från de latinska namnen på fåglar. Batis är namnet på en liten fågel som finns i Afrika. Typiskt för denna fågel är att den är mycket snabb, har enastående reflexer, och kan skryta med en kontrastrik fjäderdräkt.

Metamorfosiskt stämmer detta också väl in på Batis som har en snabb autofokus och ger fantastiska bilder med hög kontrast.

Batis 18mm F/2.8, specifikationer

  • Brännvidd: 18mm
  • Bländaromfång: F/2.8 – 22
  • Element/grupper 11 / 10
  • Fokusområde: 0,25m till oändlighet
  • Bildvinkel (diag. / horis. / vert.): 99° / 90° / 67°
  • Avbildningsskala: 1:9,5
  • Filterstorlek: 77 mm
  • Diameter (max): 100 mm
  • Längd (utan motljusskydd): 80 mm
  • Vikt: 330 g

Pris och leverans

Batis 2.8/18 beräknas finnas i handeln i slutet av maj och kommer att kosta:

Zeiss Batis 18mm F/2.8, Ca-pris 14,995:- inkl. moms

För ytterligare information: lasse.ericson@focusnordic.se

Focus Nordic i Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Eye-Fi, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Henzo, Joby, Jobo, Nissin, Kenko, Polaroid, Metz, MyMyk, Novoflex, Polaroid, Zeiss och DxO. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se