2022-07-28 08:00Pressmeddelande

Nytt objektiv för fantastiska porträtt

Samyang_AF85mm_IISamyang_AF85mm_II

Nya uppdaterade Samyang AF 85mm F1.4 FE II är ett kompakt porträttobjektiv med fantastisk prestanda för Sonys fullformatskameror. Objektivet har snabb autofokus och är vädertätat, som ihop med låg vikt och kort längd gör det utmärkt för fotografering i många situationer.

Objektivet är det lättaste av alla 85mm-objektiv med F/1.4-bländare med Sonys FE-fattning.

 

Detta nya 85mm-objektiv har en optisk design uppbyggt av 8 element i 11 grupper (4 HR och 1 ED). I kombination med Sonys fullformatssensor ger objektivet fantastisk bildkvalitet i alla delar av bilden.

Bländaren på F/1.4 har 9 lameller som skapar en mjuk och krämig, naturlig bokeh. Med den mjuka bokehn är det lätt att skapa bilder som framhäver motivet mot en fantastisk bakgrund, oavsett om du tar porträtt, närbilder eller produktbilder.

 

Det nya objektivet är utrustat med Samyangs linjära STM (stegmotor) som uppskattas av både fotografer och filmare, med en tystare och mer precis kontroll av de större och tyngre grupperna av fokuseringslinser. Jämfört med det föregående AF 85mm är det nya AF 85mm F1.4 FE II optimerat inte bara för foto utan även för video, genom att det minimerar vibrationer och brus.

 

På sidan av objektivet finns ett anpassningsbart reglage som kan ställas in på manuell fokus eller möjliggör justering av bländaren genom att vrida på fokuseringsringen.

Under den reglaget finns en focus hold-knapp. Om du trycker på den, låses fokus på ett visst avstånd. Användaren kan även tilldela andra önskade funktioner till reglaget via kamerans menyinställningar.

 

Objektivet har en gummerad fokuseringsring som är behaglig att använda och underlättar när man bär handskar. Vädertätningen ger säker användning även vid tuffa väderförhållanden.

 

 

Pris och leverans

 

Det nya objektivet börjar levereras i augusti 2022

Rekommenderat försäljningspris är SEK 8.499;-

För mer information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.com

 

 

Specifikationer

 

  • Väger endast 509g
  • Perfekt för fantastiska porträtt
  • Focus hold och anpassningsbart reglage
  • Samyang STM fokusmotor
  • Bländare med 9 lameller för mjuk, naturlig bokeh
  • Imponerande optisk design


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson
Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg