2020-04-20 09:00Pressmeddelande

Nytt från Samyang för Sony FE

Samyang lanserade först sin superkompakta serie med objektiv 2017 för att möta efterfrågan på specialdesignade objektiv för spegelfria kameror. AF 75 mm f/1.8 FE är den femte medlemmen i denna populära serie designad för Sonys spegelfria kameror.

AF 75mm f/1.8 FE väger bara 230 g och är bara 6,9 cm långt. Storleken tillsammans med ljusstyrkan gör den till ett perfekt objektiv för bröllops- och porträttfotografer på språng. Objektivet är designat för fullformats-sensorer men fungerar också utmärkt för APS-c.

Samyang visar att det går att kombinera en förbluffande kompakt design med en optisk kvalité i toppklass. Med totalt 10 linselement i 9 grupper varav 3 med extra låg färgspridning och 2 högbrytande, skapar detta objektiv bilder med otrolig skärpa, låg kromatisk aberration, och minimal distorsion. Bländaren består av 9 lameller och ger tillsammans med den optiska designen en fin och cirkulär bokeh.

Objektivet har en snabb och stabil autofokus med en ny linjär stegmotor (STM). Motorn är snabb, tyst och exakt. Det är perfekt för snabba och flyktiga situationer, till exempel under bröllop och vid fotografering av barnporträtt.

En anpassad omkopplare är en ny funktion i detta objektiv. Det gör att användaren kan justera bländaren med fokusringen genom att vrida på den anpassade omkopplaren på linsens sida. Den anpassade omkopplarfunktionen kan också ändras efter kundens speciella behov via hårdvara (Samyangs objektivstation krävs för detta).

 

Pris och tillgänglighet

Den första leveransen av objektivet är beräknad till början av Maj.

 Samyang AF 75mm f/1.8 FE, Ca-pris: 4 299,- (inkl. moms)

 

 

 För ytterligare information, kontakta: karsten.rath@focusnordic.dk

 

 

Viktiga funktioner:

  • Kompakt och lätt
  • Designad för fullformats-sensorer och APS-c
  • Perfekt för bröllops- och porträttfotografer
  • 9 bländarlameller ger en fin och krämig bokeh
  • Fungerar för både foto och video

 

 

Specifikationer:

 

Modellnamn: Samyang AF 75mm f/1.8 FE

Fattning: Sony FE (fullformat men fungerar också bra för APS-c)

Bländare: F1.8 ~ 22

Närgräns: 69 cm

Objektivkonstruktion: 10 linselement i 9 grupper 

Filterstorlek: 58 mm

Diameter: 65 mm

Längd: 69 mm

Vikt: 273 g

Vikt utan motljusskydd och objektivlock: 230 g

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se