2020-10-12 08:01Pressmeddelande

Nyheter för alla live-streamare

Världen har förändrats i grunden på kort tid. Streaming har gått från att vara någonting för några få specialiserade företag till att bli någonting som även små produktionsföretag kan erbjuda tack vare ny teknik. I dag är utrustning för streaming kompakt, prisvärd och tillgänglig för alla.

 

Focus Nordic, en av Europas största fotodistributörer, har ett brett utbud av produkter för streaming. Två helt nya produkter är en videomixer från Feelworld och en referensmonitor från Seetec.

 

 

Feelworld Livepro L1 

Feelworld Livepro L1 är en multiformats-videomixer med 4 HDMI-ingångar för streaming från flera kameror i realtid. Man kan välja vilken som helst av de 4 HDMI-ingångarna till vilken live-sändningsplattform som helst via olika programvaror som t.ex. OBS. Anslut Livepro L1 och växla live mellan fyra videosignaler eller anslut en dator för en PowerPoint-presentation, eller anslut spelkonsoller. Möjligheterna är många!

 

Den är enkel att använda och utrustad med en T-bar för smidig hantering. Livepro L1 har 14 övergångseffekter vid signalväxling. All växling sker i realtid så att du kan strömma live till vilken social media-plattform som helst, så som Youtube, Facebook, Tik Tok, och många fler.

 

Livepro L1 är en mini-växlare som är tillräckligt kompakt för att få plats i kameraväskan. Den är utformad för att integreras med vanliga arbetsflöden för videoproduktion, har en stativgänga så att den kan placeras på ett stativ och vara ur vägen. Den smidiga designen gör den idealisk för mobila videoapplikationer.

 

Mixern börjar levereras under november. 

Cirkapris: 4 599:- (inkl. moms).

 

Viktiga specifikationer

 • USB-inspelning som uppfyller UVC för livestreaming                                         
 • 4 HDMI-ingångar                                                  
 • Förhandsvisning från 4 videokällor                                             
 • Automatisk klippning och manuell omkopplare (T-bar)                                      
 • 14 övergångseffekter                                                                 
 • Ljudvolymjustering                                               
 • Stöd för 6-bilds PVW                                            
 • Licensierade funktioner inklusive DSK, PTZ-kontroll etc.
 • Kompakt och lätt design som passar i utrustningsfodral och kameraväskor                              

 

 

Seetec Atem156

Seetec Atem156-skärm är utrustad med en 15,6 tums IPS LCD-panel. Själva IPS LCD-panelen har en upplösning på 1920x1080, ett kontrastförhållande på 800:1 och en bakbelyst LED med en ljusstyrka på 250cd/m², vilket ger en exakt färgåtergivning av video. Den kombinerar en bred betraktningsvinkel på 170° i både horisontell och vertikal riktning så att alla kan se.

                      

Skärmen är utrustad med fyra 4 HDMI-ingångar och stöder funktioner för fyr-vy, dubbel-vy och enkel-vy. Detta möjliggör perfekt övervakning av flera kameror var som helst. Med 4 separata HDMI-knappar kan du växla ingångsignalen snabbt och med fyra snabbtangenter (F1 ~ F4) kan du anpassa genvägar.

 

Skärmen börjar levereras under november.

Cirkapris: 6 499:- (inkl. moms).

 

Viktiga specifikationer

 • 15.6 tums IPS LCD-panel
 • Rec.709 färgstandard
 • 4 genvägstangenter
 • 4 X HDMI-in- och utgångar              
 • Utrustad med en 12 V strömingång och fäste för V-mount batteri
 • Tillverkad av slitstark och lätt flygplans-aluminium

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se