2022-03-16 10:30Pressmeddelande

Nya interna befordringar inom Focus Nordic för att driva framtida tillväxt

Med start 1 april 2022 har Focus Nordic glädjen att tillkännage följande nya interna befordringar:

 

  • Stefan Karlberg utses till ny Chief Operating Officer på Focus Nordic utöver sin nuvarande roll som Chief Financial Officer. Som COO ansvarar han för den dagliga verksamheten på huvudkontoret i Göteborg. Stefan har varit på Focus Nordic i tio år, och han har under den tiden varit djupt involverad i alla strategiska och operativa beslut.

    För att stärka finansteamet kommer vi att rekrytera en ny controller-roll och hoppas kunna ha den nya personen på plats under Q2 2022.

 

  • Tobias Lehtinen utses till Country Manager Sales för Sverige och kommer ansvara för det svenska säljteamet. Tobias började på Focus Nordic för två år sedan och har gjort ett starkt jobb med våra nyckelkonton samt implementerat många nya idéer i organisationen. I sin nya roll kommer Tobias fortsätta att driva tillväxt och utveckla den svenska verksamheten.

 

  • Henrik Heise utses till Country Manager Sales för Danmark och kommer ansvara för det danska säljteamet. Henrik började på Focus Nordic för sju år sen. Han har under lång tid förändrat Focus Nordics sätt att arbeta med det professionella videosegmentet, lokala ambassadörer och sociala medier. I sin nya roll kommer Henrik fortsätta att utmana status quo och hitta nya vägar framåt.

 

  • Rune Reiersen utses till Country Manager Sales för Norge och kommer ansvara för det norska säljteamet. Rune började sin karriär i Aronsen AS 1995 och såg tidigt potentialen i att gå samman med Focus Trading och Westheimer AS, och han var en av de första som föreslog att Focus Nordic skulle grundas 2010. Han har spelat en viktig roll i utvecklingen av Focus Nordic och kommer fortsätta att göra det i sin nya roll.

 

Focus Nordic har vuxit under de senaste åren, och vi finns nu på 28 marknader i Skandinavien, Baltikum samt Central- och Östeuropa. Vi har noga tänkt igenom hur vi ska organisera huvudkontoret och de lokala säljteamen. Med dessa nya befordringar är vi redo för framtida tillväxt och en spännande framtid, säger Mikael Westheimer, CEO och medgrundare på Focus Nordic.

 

 

Om Focus Nordic

Vi har varit dedikerade till foto, video och optik sedan 1950-talet. Vi är idag mer passionerade än någonsin att dela kunskap, inspiration och leda branschen framåt. Vår estimerade årsomsättning är 65 miljoner euro.

 

Focus Nordic är en av de ledande distributörerna av foto, video och optik i Europa med mer än 60 varumärken som Tamron, Samyang, Panasonic, Zhiyun, Nanlite, Polaroid, Zeiss, Kodak, Focus Sport Optics och Focus I Love My Photos representerade på 28 marknader i Skandinavien samt Central- och Östeuropa. Företaget grundades 2010 som en sammanslagning mellan ett svenskt, ett norskt och ett danskt företag och är privatägt. Focus Nordic har en årlig omsättning på 65 miljoner euro och mer än 70 anställda. Med ett centraliserat huvudkontor i Sverige som täcker logistik, produktledning, marknadsföring, ekonomi och IT, tillsammans med lokal marknadsexpertis i våra lokala säljteam, täcker Focus Nordic alla sina marknader lokalt men lika effektivt som en marknad.


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg