2017-04-26 10:01Pressmeddelande

Nya heta ”singlar”

null

Intresset för analog film och de effekter man kan uppnå med olika typer av film ökar och Lomography, en av de stora inom detta segment, lanserar nu engångskameror i tre versioner. Skillnaden mellan dem är typen av film och att två av dem har färgade blixtfilter för ökad kreativitet.

Vem har sagt att analog fotografering är svårt?

Plåta analogt utan krångel. Varför pilla med slutartider, ISO och bländare när man kan använda Lomos engångskameror? Allt är fixat från början, bara att titta och klicka. Detta är partykameran nummer ett som också passar perfekt för bröllop, road trips, festen, konserten, ute i staden, med kompisarna eller med familjen. Listan kan göras oändlig.

Du är unik. Låt även dina bilder vara det.
Välj mellan de tre fantastiska filmerna Color Negative, Black & White och LomoChrome Purple. För att sedan få till den där speciella och unika touchen med filmerna Color Negative och LomoChrome Purple kan du mix n’ match mellan tre olika färgfilter för blixten.

Resultatet? Minst sagt wild n’ crazy. Bilderna sticker definitivt ut och skiljer sig från mängden.

Kamerorna

De nya, ”Lomography Simple Use Cameras” som serien heter, är laddade med film som ger ett lite galet konstnärligt slutresultat. De finns med svart/vit negativ film, färg negativ film och en ”LomoChrome Purple”. Lomographys speciella filmer får verkligen bildresultatet att sticka ut i mängden.

  • Laddade och klara, enklare blir det inte att ta riktigt coola bilder. Bara titta och tryck!
  • Lomographys unika filmer gör också bilderna helt unika
  • Färgade blixtfilter som kan användas i kombination gör variationsmöjligheterna oändliga (finns ej på den svart/vita versionen)
  • Det går till och med att ladda om dessa kameror för den som vågar. Inte helt enkelt men finns väl beskrivet i manualen. Det värsta som kan hända är att ett ljusläckage uppstår, men ibland ger det ännu häftigare bilder, så varför inte försöka?

Specifikationer

Filmformat: 35mm analog film med 36 exponeringar

Brännvidd: 31mm

Slutartid: 1/120 sekund

Bländare: F/9

Fokus: 1 meter till oändlighet

Dubbelexponeringsmöjlighet: Obegränsad

Inbyggd blixt: Ja

Batteri: 1x AA batteri

Storlek: 115x60x33mm

Pris och leverans

Lomography Simple Use Film Cameras börjar levereras i april månad och kommer att kosta:

Lomography Simple Use Film Camera B&W, Ca-pris: 169 - inkl. moms.

Lomography Simple Use Film Camera Color, Ca-pris: 169: - inkl. moms.

Lomography Simple Use Film Camera Chrome Purple, Ca-pris: 219: - inkl. moms.

För ytterligare information: rebecca.laanemets@focusnordic.se

Focus Nordic i Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Polaroid, Zeiss och DxO. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se