2013-11-07 09:01Pressmeddelande

Ny superzoom för natur- och sportfotografering

null

Tamron fortsätter att lansera objektiv i segmentet för avancerade amatörer och professionella fotografer. Efter framgångarna med de tre senast släppta objektiven, 24-70 F/2,8 VC, 90 Makro VC och 70-200 F/2,8 VC, lanserar man nu ett fjärde objektiv, denna gången speciellt designat för natur- och sportfotografer.

Med ett zoomområde från 150-600mm, optisk bildstabilisering och en super-snabb autofokus, hoppas man nu på allvar nå dessa grupper av fotografer.

SP 150-600mm F/5-6,3 Di VC USD

Tamrons tidigare modell i detta segment, 200-500mm har genom åren fått mängder av fina tester och recensioner, men det har några år på nacken och efterfrågan på snabbare autofokus, optisk bildstabilisering och ännu längre brännvidder gör den nya zoomen efterlängtad. Förutom ovan nämnda prestanda är det nya objektivet dessutom väderskyddat. Objektivet kommer att premiärvisas idag den 7/11 på Salon de la Photo 2013, i Paris.

Bildkvalité/optisk konstruktion

En avancerad optisk konstruktion, med 20 linselement varav 3 med LD-glas (Low Dispersion glass) i 13 grupper, och den absolut senaste antireflexbehandlingen (e-Band – Extended Bandwith & Angular-Dependency) som tar bort oönskade reflexer mer effektivt än någonsin, ger en bildkvalité som ska tilltala även de mest kräsna.

Fullformat & APS-C

Di i produktnamnet visar att detta är en optik anpassad för fullformats-sensorer, men man kan med fördel använda den även till kameror med APS-C sensorer och får då en bildvinkel som motsvarar ett 233-930mm objektiv.

Bokéh

Med en närmast perfekt rund bländaröppning skapad av 9 bländarlameller ges en mycket trevlig bakgrunds-oskärpa (Bokéh).

Finish/design

Tamron har också uppgraderat finishen på objektivet för att matcha de finaste fullformats-kamerorna på marknaden, och dessutom försett objektivet med ett nyutvecklat stativfäste som ger god stabilitet samtidigt som det är smidigt och snabbt att montera på och av.

Programvara på köpet

Precis som de tre succémodellerna, 24-70 F/2,8 VC, 90 Makro VC och 70-200 F/2,8 VC, levereras SP 150-600mm med ”Silkpix Developer Studio for Tamron” på köpet. Förutom vanliga funktioner i programmet som redigering av t.ex. vitbalans, färg, skärpa m.m. på RAW-formatsbilder, så har Tamron-versionen specialprofiler förinstallerade för Tamrons objektiv.

Alla objektiv har egenheter, även de allra bästa, men genom att korrigera dessa med de speciella profilerna i programmet får man ännu lite bättre bilder och kommer så nära de ”perfekta bilderna” som är möjligt.

Teknisk specifikation

·  Brännvidd:   150-600mm

·  Ljusstyrka:   F/5-6,3

·  Bildvinkel (fullformat):   16°25´– 4°8´(diagonal)

·  Bildvinkel (APS-C):   10°38´– 2°40´(diagonal)

·  Objektivkonstruktion:  20 linselement i 13 grupper

·  Närgräns:  2,7 meter

·  Avbildningsskala:  1:5

·  Filterstorlek:  95mm

·  Längd:  257,8mm

·  Diameter:  105,6mm (vid grövsta delen)

·  Vikt:  1951 gram

·  Bländarlammeller:  9 st.

·  Minsta bländare:  F/32 – 40

·  Ingår:  Motljusskydd och stativfäste

·  Fattningar:  Canon, Nikon och Sony*

*Sony-versionen saknar bildstabilisering eftersom detta finns inbyggt i Sonys kamerahus

Pris och tillgänglighet

Pris och leveransdatum är ännu ej fastställt

För ytterligare information: helge.rose@focusnordic.no

Focus Nordic  i  Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, iSAW och Lensbaby. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se