2013-03-06 08:00Pressmeddelande

Ny sportig fotoryggsäck från Lowepro

null

Lowepro, ledande tillverkare av väskor för fotografisk utrustning, lanserar Flipside Sport 20L, en ”storebror” till 15L- och 10L-modellerna som lanserades i höstas.

Precis som sina småsyskon är detta en lätt fotoryggsäck, tänkt att hänga med på olika sportaktiviteter, som t.ex. cykling, skidåkning och bergsklättring. Med enkel åtkomst av kameran, utan att ryggsäcken behöver tas av, ger den möjligheter till bilder som annars inte skulle blivit till.

Ryggsäcken har en kamerainredning som går att lyfta ur och givetvis Lowepros klassiska allvädersskydd inbyggt.

”Vi lanserade de första modellerna av Flipside som en lösning för fotografer som sysslar med utomhusaktiviteter och behöver en seriös fotoutrustning med sig”, säger Lasse Ericson, produktchef hos Focus Nordic. ”Med Flipside Sport 20L utökas familjen med en ryggsäck som har samma fördelar som de tidigare, men som dessutom har mer plats. I 20L-modellen får t.ex. kamerahus med batterigrepp och monterat 300mm F/2,8, plats”.

20 liter skyddad förvaring

Trots att denna ryggsäck bara väger 1,6 kg så rymmer den: en större systemkameramodell med batterigrepp och monterat 300mm F/2,8 objektiv, ett extra kamerahus med grepp, 2 extra objektiv och en blixt, plus en mängd tillbehör, 1,5 liters vätskebehållare (ingår ej), vandringsstavar, isyxa samt personliga tillhörigheter. Dessutom finns ett speciellt fack för en iPad.

Pris och tillgänglighet

Flipside Sport 20L kommer att finnas hos välsorterade foto-återförsäljare fr.o.m. april och kommer att kosta ca: 2125: - inkl. moms.

Den kommer i färgerna orange och galaxy blå, båda med grå detaljer.

För ytterligare information: lasse.ericson@focusnordic.seOm Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se