2022-02-15 15:15Pressmeddelande

Nytt portabelt LED-ljus för kreatörer från SmallRig

SmallRig har länge varit kända för att designa och tillverka prisvärda, kompakta och flexibla riggar för filmare och fotografer. Deras produktsortiment omfattar allt från cagear till axelstöd och stativsystem. Alla produkter har utformats tillsammans med kända professionella videografer och fotografer. De har ett brett urval av unika komponenter för att hjälpa slutanvändaren att bygga och skräddarsy sina drömriggar.

 

Nu är det dags för ett nytt och innovativt COB LED-ljus utformat för att vara kraftfullt och flexibelt på samma gång, dessutom till ett extremt konkurrenskraftigt pris.

 

Det nya LED-ljuset, SmallRig 120RC, finns i två versioner, RC120 D (dagsljus) and RC120 B (bi-color). RC120 D har en kraftfull ljusstyrka på 62 600 lux (@ 1m) och RC120 B på 52 800 (@ 1m). Båda lamporna har en professionell färgåtergivning med CRI på 95 och TLCI på 96.

 

RC120 har 9 inbyggda ljuseffekter, och det är enkelt att styra ljuset antingen via den nya appen (SmallGoGo) eller med de intuitiva kontrollerna och menyerna.

Båda lamporna har ett Bowens-fäste som gör dem kompatibla med de flesta ljusformare på marknaden.

I samband med lanseringen släpper SmallRig även flera nya softboxar som är utformade för användning med de nya LED-lamporna.

En annan spännande funktion hos de nya lamporna är ljudnivån från den ultratysta fläkten på endast 25dB ±2dB på 1 meter. Det gör att du slipper fläktljud när du till exempel filmar intervjuer i trånga utrymmen och måste ha mikrofonen nära belysningen.

 

Ett dubbelt system för strömförsörjning stöder både AC-adapter och 14,4 V/26 V V-mount batterier när du behöver arbeta utanför studion.

Om du fotograferar företagsporträtt den ena dagen och matreklam den andra, är SmallRig 120RC rätt LED-lampa för dig.

 

Frakt och pris

Rekommenderat försäljningspris är:

SmallRig 3612 RC120D Cob Light SEK 2.999:-

SmallRig 3615 RC120B Cob Light SEK 3.499:-

De nya LED-lamporna finns tillgängliga redan nu.

 

För mer information, vänligen kontakta lasse.ericson@focusnordic.com

 

Specifikationer:

 

  • Bärbar, kompakt, lätt design
  • Bowens-fäste
  • Professionell färgåtergivning med CRI på 95 och TLCI på 96
  • Kraftfull ljusstyrka på 62 600 lux (@ 1m) och RC120 B på 52 800 (@ 1m) med medföljande hyperreflektor.
  • Kan styras både via app och med inbyggda kontroller
  • Ultratyst fläkt
  • 9 inbyggda ljuseffekter
  • Kan drivas både med AC-adapter och 14,4 V/26 V batterier med V-fäste (tillval)

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg