2020-03-26 08:00Pressmeddelande

Ny kamera, nytt utseende, ny Polaroid

Polaroid är ett av de mest ikoniska fotomärken med en lång historik av klassiska kameramodeller. De har varit en del av att skapa fotohistoria i över 80 år. 

 

Nu är det dags för nästa steg i Polaroids resa – en ny grafisk profil med en ny uppdaterad logotype och en helt ny kamera. Fr.o.m. nu ändras namnet tillbaka till enbart ”Polaroid” och ”Impossible Project” och ”Polaroid Originals” förpassas därmed till historieböckerna. 

 

Nya Polaroid Nows design har ett nytt mjukare formspråk, vilket markerar en flytt bort från de kantiga formerna i det förflutna, vilket känns modernare men som också gör kameran enklare att hålla och använda.

 

Den har allt man kan önska sig från en klassisk analog direktbildskamera, men har samtidigt mängder med nyheter, som t.ex; ett nyutvecklat system för autofokus, kraftfullare batteri, och en mer avancerad blixt. Med den nya  funktionella kameradesignen har det aldrig varit lättare att fånga det perfekta Polaroid-fotot, oavsett fotokunskaper.

 

Polaroid Now låter dig fokusera på det aktuella ögonblicket medan den nya tekniken gör resten. Till skillnad från sina föregångare, kamerorna Polaroid OneStep 2 och OneStep+, har Polaroid Now en lins som automatiskt växlar mellan avstånd och porträttformat för en mer exakt bild varje gång. En annan spännande funktion med kameran är den nya automatiska blixten, som tar hänsyn till de aktuella ljusförhållandena, vilket ger betydligt bättre bilder i svagt ljus. Polaroid Now har också ett batteri som räcker länge och har kraften att fota hela 15 förpackningar med film på en laddning, vilket är perfekt för resor och äventyr.

 

Förutom de klassiska svarta och vita färgerna kommer kameran att finnas i de fem ikoniska Polaroid-färgerna röd, orange, gul, grön och blå under en begränsad tid.

 

Det kommer även att finnas en specialutgåva av i-Type film; Color Wave. Den färgglada nya filmen har en mängd nyanser på bildkanterna, från ”moody blue” till värmande orange och rött, perfekt för romantiska stunder i solskenet.

 

 

Pris och leverans

 

Kameran finns för omgående leverans.

Cirkapris: 1 595,- (inkl. moms)

 

För ytterligare information kontakta: rebecca.laanemets@focusnordic.se

 

 

Viktiga funktioner:

  • Enkelt att använda 
  • Robust, snygg och färgglad  
  • Precis autofokus 
  • Dubbelexponerings-möjlighet 
  • Fokusområde; 0,6 m till oändlighet  
  • Automatisk inbyggd blixt  
  • Batteri som räcker länge med enkel laddning via USB  
  • Självutlösare 
  • Fungerar med både i-Type och klassisk 600-film  


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se