2022-02-01 09:30Pressmeddelande

Ny kamera från Ricoh som fångar allt

Nya Ricoh Theta X är en avancerad kamera som fokuserar på användarupplevelsen vid både inspelning och delning av högupplösta bilder i 360 grader. Hos nya Theta X hittar vi flera nya funktioner, som en 2,25-tums pekskärm, ett utbytbart batteri och en kortplats för Micro SD-kort.

 

Det digitala landskapet ser helt annorlunda ut än för två år sedan. Efterfrågan på streaming och andra digitala lösningar för att mötas och interagera ökar hela tiden. En digital lösning är att filma och fotografera i 360 grader och på så sätt skapa innehåll. Det har bland annat blivit ett viktigt försäljningsverktyg för att förbättra aktiviteter och öka verksamheters effektivitet, särskilt för att visa fastigheter och bilar på distans eller för att spela in och hantera hur byggen framskrider på bygg- och anläggningsplatser.

Med nya Theta X introducerar Ricoh en kamera som är lätt att använda och kan producera fantastiska 360°-bilder som kan delas med alla.

 

CMOS-bildsensorn, huvudprocessorn och objektivdesignen har alla uppdaterats på Theta X. Det här är Ricoh Thetas första kamera som stöder 5,7K-videor med 30 bilder per sekund. Kameran stöder även 4K-video med 60 bilder per sekund vilket främjar möjligheterna. Bildstabiliseringen har förbättrats, vilket förbättrar själva videokvaliteten avsevärt och ger mycket jämna videosekvenser.

Tack vare den nya sensorn med cirka 48 megapixel är det nu möjligt att ta högupplösta 360-graders stillbilder med en maximal upplösning på cirka 60 megapixel.

 

En ny 2,25-tums pekskärm gör det mycket enklare att använda denna Theta X som fristående kamera jämfört med tidigare modeller, eftersom den inte behöver användas i kombination med mobilen. Via skärmen kan du enkelt navigera kamerans menysystem och även använda den som avtryckare.

 

Kameran drivs av ett nytt externt, utbytbart batteri och kan även drivas via en powerbank med usb-c.

 

Liksom Theta V och Theta Z1 använder Theta X ett Android-baserat OS, så att tredjepartsutvecklare kan utveckla och lansera applikationer (plugins) som utökar kamerans funktion.

 

Pris och leverans

Den nya kameran börjar levereras i mars 2022.

Rekommenderat försäljningspris är SEK 11.790;-.

 

För mer information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.com

 

Specifikationer:

  • 2,25 tums pekskärm.
  • Utbytbart batteri.
  • Internminne på 46 GB och Micro SD-kortplats
  • Smidig 360° videoinspelning vid 5,7 K med förbättrad bildstabilisering.
  • 360° stillbilder med hög upplösning upp till motsvarande cirka 60 megapixel
  • Anslutningsmöjligheterna till mobilen har förbättrats.


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg