2019-01-30 09:01Pressmeddelande

Ny distributör för Rotolight

null

Portabla, strömsnåla, snabba och framförallt mångsidiga. Rotolights innovativa LED-lampor för fotografer och filmare är helt enkelt i en klass för sig. Nu blir Focus Nordic distributör för dessa brittisktillverkade studiobelysningar, i hela Norden, Baltikum, Tjeckien och Slovakien.

Focus Nordic har idag glädjen att meddela att Rotolights prisbelönta LED-lampor nu ingår i vårt växande sortiment av utrustning för yrkesfotografer och filmare. Det brittiska teknikföretaget har rönt stor framgång med sina innovativa produkter och är på god väg att revolutionera sättet man arbetar med ljus, både i och utanför studion. Utöver de uppenbara fördelarna med kontinuerligt LED-ljus – att resultatet kan ses ”live” på kamerans skärm samt låg strömförbrukning – erbjuder Rotolights belysningar många andra möjligheter som inte finns hos vare sig blixtar eller traditionella studiolampor.

Kvalitetsljus för porträtt- och studiofotografering

Karaktäristiskt för Rotolight är det ytterst portabla formatet, trots en stor belysningsyta, samt den runda designen hos LED-lamporna. Porträtt-, bröllops- och modefotografer uppskattar att den stora ytan producerar ett mjukt och snyggt ljus men även Rotolights förmåga att ge ett naturligt runt blänk i ögonen, istället för kantiga reflexer som blir resultatet när man använder traditionella softboxar och blixtparaplyer.

En annan mycket uppskattad egenskap är de högkvalitativa LED-dioderna (CRI>96, TLCI 91) som ger flimmerfritt ljus och perfekt färgåtergivning oavsett inställning. De flesta av Rotolights LED-lampor har också variabel färgtemperatur med stort omfång, från 3150 K ända upp till 6300 K, vilket ger möjlighet att matcha ljuset med befintlig belysning som glödlampor, lysrör eller dagsljus.

Att Rotolights LED-lampor förblir svala oavsett hur länge de är tända är också en faktor som blir betydelsefull vid studiofotografering eller i inspelningslokaler där många lampor kan vara igång samtidigt. Modeller och annan personal slipper besväras av värmen och fotografering av känslig mat blir enklare.

Blixtrande snabba – och strömsnåla

Rotolights LED-lampor erbjuder inte bara kontinuerligt ljus utan även blixt med synkronisering vid slutartider ända upp till 1/8000 sekund, så kallad HSS-blixt. Till skillnad från traditionella kamera- och studioblixtar behöver Rotolight ingen uppladdningstid mellan blixtarna, vilket innebär att man kan ta snabba bildserier och lita på att ljuset blir rätt varje gång. Tack vare den strömsnåla LED-tekniken räcker dessutom ett enda batteri för flera tiotusentals blixtar med full styrka!

Trådlös styrning

Inbyggt stöd för Elinchroms trådlösa blixtutlösare Skyport, den vanligaste på marknaden, gör det enkelt att använda blixtfunktionen oavsett var lamporna befinner sig i förhållande till kameran. Skyport har nämligen en räckvidd på hela 200 meter. I tillbehörssortimentet finns även en mer avancerad sändare, Rotolight HSS Transmitter, som kan styra ljusstyrkan, färgtemperaturen, blixtens brinntid samt val av belysningsläge hos upp till 10 lampor indelade i 4 grupper. Den finns idag för Canon, Nikon, Sony, Fuji, Olympus och Panasonic.

Specialeffekter för video

För videofilmare erbjuder Rotolight unika specialeffekter, Cinematic SFX, som kan simulera skenet från bland annat en sprakande eld, åskblixtar, TV-flimmer, pistolskott, blinkande polis/ambulansljus och paparazziblixtar. Kombinera med Rotolights runda färgfilter så öppnar sig en värld av möjligheter för kreativa filmskapare!

Jonas Wernbo, VD på Focus Nordic, om Rotolight
Med Rotolight i produktportföljen har Focus Nordic nu möjlighet att erbjuda studioljus av högsta kvalitet till fotografer, filmare och produktionsbolag på vår marknad. Det här är både innovativa och oerhört genomtänkta produkter vilket också återspeglas i kommentarer från användare och i material de skapat med hjälp av dessa LED-lampor. Att Rotolight dessutom är ett väletablerat brittiskt bolag med dedikerad och ytterst kunnig personal gör att vi har mycket positiva förväntningar på vårt samarbete.”

Rotolights produktutbud

Rotolight har tre huvudsakliga produktserier med belysningar i olika storlekar och styrkor – Neo, Aeos och Anova Pro. De stöds av en lång rad tillbehör som till exempel softboxar, bikakeraster, ljusavskärmare, filter och blixtkablar och erbjuds även i färdiga paket där det ingår flera lampor, belysningsstativ och skräddarsydda transportväskor.

Rotolight NEO 2

Liten, lätt och mycket portabel LED-belysning med variabel färgtemperatur som kan användas både på och vid sidan av kameran. Drivs av 6 st AA-batterier som ger hela 85 000 LED-blixtar eller 1,5 timmes kontinuerligt ljus vid full styrka. Kan också drivas med nätström vid studiofotografering eller längre videoinspelningar. Innehåller alla finesser som förknippas med Rotolights professionella LED-ljus och levereras med filterkit, bältesväska och nätströmadapter.

Rotolight Aeos

Med en vikt på under 1,5 kg och sensationellt tunn (endast 2 cm) är Aeos en av de mest portabla studiolamporna på marknaden. Konstruerad för porträttfotografer och videofilmare som arbetar mycket ”on-location”. Belysningsstyrkan är hela 5750 lux (vid 1 meter) och tack vare den strömsnåla LED-tekniken räcker ett 95 Wh Rotolight V-batteri för uppemot 3 timmars kontinuerligt ljus vid full styrka. Levereras med professionell kulled, filterkit och nätströmadapter.

Rotolight Anova Pro 2

En av de kraftigaste LED-belysningarna i sin klass. Vid full styrka skickar Anova Pro 2 ut ett mjukt ljus med en styrka på imponerande 10 700 lux men har trots det en effektförbrukning på endast 72 W och genererar ingen värme. Ett enda V-batteri räcker för upp till 150 000 blixtar på full styrka! Med andra ord ett idealiskt ljus för studioporträtt, mode, matfotografering samt videoinspelningar och TV-sändningar. Anova Pro 2 finns i tre versioner; Standard med 50 graders ljusvinkel, Ultrawide med 110 graders ljusvinkel och Solo med 50 graders ljusvinkel och fast färgtemperatur på 5600K (dagsljus). Samtliga har integrerade aluminiumhandtag och levereras med fästen för stativmontering, filterkit och nätströmadapter.

Om Rotolight

Rotolight är ett banbrytande brittiskt teknikföretag som specialiserat sig på att tillverka mångsidiga och portabla LED-belysningar för fotografer och filmare. Företaget är känt för sin innovationsförmåga och för produkter som ger bildskapare unika verktyg och fördelar, så att de kan förverkliga sina kreativa idéer och ambitioner. Rotolight är ofta först vid utvecklingen av nya funktioner i denna produktkategori och har tagit emot många internationella utmärkelser för sitt nytänk, smarta tekniska lösningar och sin höga kvalitet. Som familjeföretag har Rotolight ett långsiktigt perspektiv där man kontinuerligt investerar i utvecklingen av enastående kvalitetsprodukter och en helt unik kundupplevelse.

För mer information: odd.bergsto@focusnordic.no

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och RoadEyes. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se