2021-08-04 10:00Pressmeddelande

Nomatic väskor - äntligen tillgängliga i Europa

Focus Nordic är stolta över att vi har valts som den nya europeiska distributören av väskmärket Gomatic som nu lanseras i Europa, i USA säljs de sedan tidigare under varumärket Nomatic. Mest känt är märket för sitt samarbete med youtubern Peter McKinnon.

Nomatic/Gomatic grundades i USA 2014 som ett Kickstarter-projekt och några år senare är företaget känt för sina premiumväskor med smarta funktioner, ren design och över 100.000 produkter levererade över hela världen. De två grundarna gick in för att skapa den mest funktionella ryggsäcken och resväskan någonsin och idag, 7 år senare, erbjuder Gomatic ett komplett sortiment av kameraväskor, resväskor, vardagsväskor och tillbehör.

Gomatic är den ultimata väsklösningen för fotografer, filmare, innehållsskapare, bloggare eller för de människor som bara älskar "att packa till sista millimetern" för din dagsutflykt, arbetsresa, helgresa eller längre semester.

Kirstine Lindholm, Product Manager och ansvarig för Gomatic på Focus Nordic:

”Vi är mycket glada över att kunna erbjuda varumärket Gomatic i Europa. Det var länge sedan jag såg väskor av så hög kvalitet. De är designade med anmärkningsvärt fokus på detaljer och funktioner, redo att hantera alla former av äventyr.”

 

Peter McKinnon X Gomatic

Videografen, fotografen och YouTubern, Peter McKinnon, med över 5,4 miljoner följare har varit en lojal kund till företaget från första början. Han har en passion för utrustning och är fascinerad av utrustning som fungerar bra och som hjälper honom att skapa bättre innehåll dagligen. Peter kom på idén att samarbeta med Gomatic för att kunna skapa ”sin egen” kameraväska så som han vill ha den utan några kompromisser. Samarbetet mellan dem resulterade i en fantastisk serie kameraväskor, det perfekta ekosystemet för resefotografering - Peter McKinnon X Gomatic.

 

Högkvalitetsväskor - funktionell och smart med en ren design

I Gomatics sortiment finner man ett stort antal olika väskor och ryggsäckar i ett starkt, hållbart och vattentätt material med flera smarta detaljer och innovativa lösningar. Genom den flexibla designen kommer man lätt åt all utrustning och man har dedikerade och justerbara fack för säker förvaring av kameran, bärbara datorn, surfplattan och sina kläder.

Väskornas genomsyras av en premiumkänsla med detaljer som mycket starka sömmar och säkra blixtlås. Remmarna är ergonomiska, mjuka och skonsamma mot dina axlar så att du kan bära din väska under längre tid.

Ett urval av Gomatic sortimentet:

Gomatic Peter McKinnon Camera Pack – Resa

Gomatic Peter McKinnon Camera Pack 35L är den ultimata kameraryggsäcken för alla äventyr och en av de bästa vattentåliga ryggsäckarna vi har sett! Designad av Peter McKinnon rymmer denna ryggsäck fack för både kameratillbehör och kläder för en 3-5 dagars resa. De avtagbara avdelarna och de externa bärremmarna gör att du kan packa den som du vill. Väskan har också förvaring för bärbar dator, surfplatta och har smidiga nätfickor för mindre föremål som minneskort, kablar, objektivskydd etc. Väskan kommer med Peter McKinnons Pirate Life-logotyp.

 

Gomatic 40L Travel Bag V2

En flexibel resväska som kan bäras som både ryggsäck och duffel tack vare det patenterade remsystemet. Väskan har en anpassad tvättpåse för att separera smutsiga kläder från rena när du reser. Flera fack för teknik, skor, kläder, till och med en vattenflaskficka bland mycket annat!

Det här är den perfekta resväskan för arbetsresor, en helgresa eller en längre semester.

Gomatic Navigator Sling 6L

Denna fantastiska slingväska har vattentåliga och extra säkra blixtlås för skydd och säkerhet[AO1]  och en stabilisatorrem för extra stöd. Dessutom en vattenflaskficka och kortfack på remmen vilket är perfekt för dig som är ”on the go” och vill ha en liten och smidig väska som alltid kan följa med.

Viktiga funktioner:

  • Högkvalitativ, slitstark, vattentät väskdesign
  • Anpassningsbart och mångsidigt system för optimerad intern och extern organisation
  • Snabb åtkomst till tillbehör, kläder och andra mindre föremål
  • Bekväma att bära med bra stöd för rygg och axlar
  • Den perfekta följeslagaren för arbetsresor, en helgresa eller en längre semester
  • Stort urval av tillbehör

Gomatic-sortimentet finns tillgängligt i augusti 2021.

För mer information, vänligen kontakta Kirstine.lindholm@focusnordic.dk.


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson
Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg