2022-06-29 13:00Pressmeddelande

Nanlite Forza 150B – ny mångsidig och lättanvänd LED-lampa

Nanlite Forza 150BNanlite Forza 150B

Med lanseringen av Forza 150B blir Nanlites Forza line-up är mer allsidig än någonsin. Forza 150B är ultrakompakt med imponerande prestanda som justerbar färgtemperatur, hög uteffekt, korrekt färgåtergivning och kan enkelt strömförsörjas antingen via nätström eller batteri.

Med styrning antingen via inbyggda kontroller, trådlös Bluetooth och 2,4 GHz Wi-Fi samt en tyst fläkt är Forza 150B perfekt för fotografering på språng, livestreaming och mycket annat. Den fungerar sömlöst ihop med övriga Nanlite-armaturer och har FM-fäste vilket öppnar upp ett ekosystem av tillbehör. En Bowens-adapter ingår som standard för obegränsad kreativ frihet.

 

Forza 150B är precis som föregångaren Forza 150 gjord för att vara den perfekta LED-lampan som man alltid kan ha med sig.

Med en vikt på endast 1,56 kg är Forza 150B lätt att transportera och snabb att rigga upp samt flytta runt. Den tummar heller inte på ljusstyrkan utan matar ut hela 23.130 lux @ 1m (med reflektor).

Uppdateringen ger ett utökat CCT-intervall, från 2700K till 6500K, och möjlighet att färgsätta med ljus. Belysningen är helt dimbar och har ett enastående CRI på 96 samt TLCI 98, vilket gör den till en av de mest kraftfulla och kreativt anpassningsbara LED-lamporna på marknaden idag.

 

LED-lampan kan förses med ett handhållet V-mount batterigrepp som tillåter stabil mobil strömförsörjning utöver vanlig nätström. Ett ergonomiskt utformat grepp ger enkel hantering och förbättrar effektiviteten i en uppsättning eller på plats vid mobila plåtningar där det är snabba ryck som gäller.

 

Den har också den klassiska designen på lamphuvudet med integrerad kontrollenhet, ett robust L-fäste, färre kablar och ett intuitivt gränssnitt.

Enheten har en styrbar fläkt med låg ljudnivå på 20dB, vilket gör den användbar för intervjuer i små utrymmen utan störande fläktljud. Fläkten kan stängas av men belysningen får då en högsta uteffekt på 20 %.

 

Med inbyggda moduler för både Bluetooth och 2,4 GHz Wi-Fi får du trådlös anslutning direkt till Nanlink-appen såväl som indirekt uppkoppling mot Nanlink Box. För mer komplex styrning kan också DMX/RDM läggas till via en 3,5 mm-anslutning. Med de mer mångsidiga kontrollfunktionerna kan mer nischade och subtila krav enkelt uppfyllas.

 

Med kombinationen av kraft, storlek och mångsidighet får du ett perfekt belysningsval för både små projekt och stora produktioner där det krävs flexibilitet.

 

Pris och leverans

Nya Nanlite Forza 150B börjar levereras i juli/augusti 2022.

Rekommenderat försäljningspris är SEK 6899:- inkl. moms.

 

För mer information, vänligen kontakta odd.bergsto@focusnordic.no

 

Specifikationer

  • Variabel färgtemperatur mellan 2700K - 6500K
  • Fullt dimbar 0–100 %
  • Smart och lättanvänd design
  • Bärbar och kompakt
  • CRI på 96 och TLCI på 98
  • Kan drivas med antingen nätström eller batteri
  • Kraftigt L-fäste
  • Bowens FM-fäste
  • Fjärrkontroll via Bluetooth eller trådbunden DMX/RDM

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson