2021-07-13 08:00Pressmeddelande

Möt vår nya Ricoh GR-ambassadör Fredrik Fernlöf

Möt vår nya Ricoh GR-ambassadör Fredrik Fernlöf, SverigeMöt vår nya Ricoh GR-ambassadör Fredrik Fernlöf, Sverige

Focus Nordic och Ricoh Pentax är glada att meddela att Fredrik Fernlöf har utsetts till vår nya Ricoh GR-ambassadör i Sverige. Ricoh GR är en av de mest ikoniska streetkamerorna som någonsin gjorts. Med sina rötter i den analoga eran är det många streetfotografers första val av kamera. Uppdraget som Ricoh GR-ambassadör är att representera varumärket, dela sin portfölj och inspirera andra att skapa, söka historier och äventyr.

 

Fredrik Fernlöf är filmare och fotograf baserad i Karlstad och har lång yrkeserfarenhet från att producera film och musikvideor, fotografera reklam, fashion och artister. Parallellt med sin professionella filmfotografering är hans stora intresse att utveckla sin artistiska sida inom foto. Han har en passion för att ta fram det filmiska och mörka i sina bilder, att arbeta med ljuset på olika sätt, är svag för att köra fullbländaröppning och vill sällan överredigera sina bilder. Att skapa är hans absoluta drivkraft.

 

”Det är fantastiskt kul att bli utnämnd till ambassadör för Ricoh GR i Sverige. Jag älskar att resa och se världen, både nära och långt borta. Att utveckla min artistiska sida med film och foto är det som ger mig mest krydda på livet. Den lilla, men kraftfulla Ricoh GR, blir en fantastisk ny möjlighet för mig att göra just detta. Kameran kommer finnas med i fickan överallt så jag inte missar att ta den perfekta bilden, säger Fredrik.”

Om Focus Nordic

Focus Nordic är den ledande distributören av foto och video och optik i Europa med fler än 60 varumärken representerade på 28 marknader. Vi leder branschen framåt och är dedikerade till att dela kunskap och inspiration. Vårt uppdrag är att förse slutkonsumenterna med allt de behöver för en optimal foto-, video- och optikupplevelse och att vara den bästa partnern för våra tillverkare och leverantörer genom att tillföra värde till deras varumärken med högsta möjliga varumärkessynlighet, varumärkesmedvetenhet och marknadsandel.

 

Om Ricoh

Ricoh Pentax grundades 1919 och är en av de mest ansedda och erfarna kameratillverkarna i världen. Med lång erfarenhet inom kameraindustrin och innovativa tekniska lösningar, tillhandahåller Ricoh Pentax systemkameror och kompaktkameror i världsklass.


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg