2013-11-07 09:03Pressmeddelande

Mer väderskyddat från Pentax

null

Pentax utökar sin serie av väderskyddade objektiv med en 20-40mm zoom. Det blir den första zoomen, och det första vädertätade objektivet, i deras prestige-serie, Limited.

Snabb tyst autofokus, hög optisk kvalité och en gedigen konstruktion till stora delar i metall, är typiska kännetecken för Limited-serien.


HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC

Med en brännvidd som motsvarar 30,5mm – 61,5mm när det är monterat på en APS-C-kamera passar det för de allra flesta fotograferingstillfällen.

En kamarafattning med anor

Objektivet har såklart Pentax K-fattning, något som Pentax hållit fast vi ända sedan 1975. Sedan introduktionen har man totalt levererat 27 miljoner objektiv med denna fattning. De som har en fungerande optik från förra århundradet får faktiskt en modern funktion som optisk bildstabilisering med den på en nyare Pentax-kamera. Faktum är att de gamla objektiven även går att använda på Pentax spegellösa kameror (med adapter).

Bildkvalité/optisk konstruktion

Objektivet är till stora delar i metall vilket ger en härlig känsla och robust konstruktion. Det är försett med Pentax speciella HD-coating, en ED-glaslins och en ”super-low-dispersion-lins”. Dessa hjälper till att ge perfekt skärpa från kant till kant, och att hålla den kromatiska aberrationen i schack.

Optiken har också ”Quick Shift Focus”, ett system för att snabbt växla mellan autofokus och manuell fokus, samt en inbyggd supertyst, snabb AF-motor.

Objektivet kommer i både svart och silver.


Teknisk specifikation

·  Brännvidd:   20-40mm

·  Ljusstyrka:   F/2,8-4

·  Objektivkonstruktion:  9 linselement i 8 grupper

·  Närgräns:  0,28 meter

·  Filterstorlek:  55mm

·  Längd:  71mm

·  Diameter:  68,5mm

·  Vikt:  283 gram

·  Bländarlameller:  9 st.

·  Ingår:  Motljusskydd


Pris och tillgänglighet

Objektiven börjar levereras i november och kommer att kosta,

Ca-pris: 9 995: - inkl. moms.


Ännu ett nytt objektiv

Samtidigt som lanseringen av det nya Limited-objektivet släpper Pentax också världens minsta vidvinkelzoom-objektiv till sin Q-serie. Det har en brännvidd motsvarande 17,5mm – 27mm när det är monterat på nya Pentax Q7.

Pentax Q 17,5-27mm börjar också levereras i november och kommer att kosta,

Ca-pris: 4 895: - inkl. moms.

För ytterligare information: helge.rose@focusnordic.no


Focus Nordic  i  Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, iSAW och Lensbaby. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se