2013-01-29 08:02Pressmeddelande

Megazoom till Micro Four Thirds, från Tamron

null

Tamrons första objektiv med Micro Four Thirds fattning är på gång. Det är en megazoom med brännvidd 14-150mm (motsvarar 28-300 i 35mm formatet).

14-150mm F/3,5 – 5,8 Di III VC

Med en kombination av olika sorters glas, asfäriska och hybrid-asfäriska linselement, har man skapat ett mycket kompakt objektiv med stort zoom-område. Trots den inbyggda VC-mekanismen (bildstabiliseringen) är filtergängan endast 52mm. Optiken har också en autofokusmotor som är både snabb och tyst.

Bildstabiliseringen går givetvis att stänga av om optiken används med kamerahus som har inbyggd stabilisering, som t.ex: Olympus.

Bländaröppningen är perfekt rund för att ge så snygg bakgrunds-oskärpa som möjligt. Objektivet finns i både svart och silver för att matcha de olika kameror som finns på marknaden.

Specifikation

·  Brännvidd:   14-150mm (motsvarar 28-300 i 35mm formatet)

·  Ljusstyrka  F/3,5 – 5,8

·  Konstruktion:  17 linser i 13 grupper

·  Närgräns:  50 centimeter

·  Avbildningsskala:  1:3,8

·  Filterstorlek:  52mm

·  Längd:  80,4

·  Total längd (inkl. fattn.):  85,2mm

·  Diameter:  63mm

·  Vikt:  350g

·  Antal bländarlameller:  7

·  Motljusskydd ingår

Pris och leveransinformation

Ej fastställt


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se