2018-11-19 10:00Pressmeddelande

Lume Cube AIR – inte bara världens minsta

null

Trots att den är världens minsta foto- och videobelysning är Lume Cube AIR ett riktigt kraftpaket, med hög belysningsstyrka och trådlös kontroll. Dessutom är den vattentät, ända ned till 10 meters djup!

Fotografer och filmare som arbetar mycket ute i fält behöver inte längre bekymra sig för hur de ska kunna ljussätta sina motiv. Lume Cube AIRär så liten och smidig att den lätt går ned i en jackficka men ger tillräckligt med kraft för att kunna användas för både porträtt- och produktbelysning. Med hjälp av appen Lume-X går det till och med att fjärrstyra flera stycken och snabbt och enkelt skapa en spännande ljussättning specialanpassad för den aktuella scenen!

Massor med kvalitetsljus

Lume Cube AIR är utrustad med de bästa LED-specifikationerna som går att få i den här storleken och klarar att ge en belysningsstyrka på hela 400 lux vid 1 meter och 60-graders belysningsvinkel. Färgtemperaturen håller 5600K (dagsljus) och har ett CRI-värde på +/- 90. Dessutom ingår två stycken diffusorer som mjukar upp ljuset – en vit för neutral färg och en orange för att kunna matcha färgtemperaturen hos glödlampor.

Det inbyggda laddbara batteriet räcker för 2,5 timmes kontinuerlig belysning vid 50 procent styrka. För ännu längre tagningar går det också att ansluta AIR till en Powerbank via dess micro USB-kontakt.

Kompakt och vattentät

Med en vikt på endast 57 gram och måtten 4,1 x 4,1 x 2,9 cm är Lume Cube AIR den minsta och mest portabla foto/videobelysningen i sitt slag. Dessutom är den vattentät ända ned till 10 meters djup och kan användas i de sämsta tänkbara väderförhållanden. Med andra ord en perfekt fotolampa för fotografering och filmning av äventyrssporter, paddling, surfing och liknande.

Bluetooth och app för mobiler
Genom att använda appen Lume-X, som finns för både iOS och Android, går det att använda en mobiltelefon för att trådlöst styra ljusstyrkan, ljusläget och lampans stroboskopfunktion samt övervaka batterinivån. Till och med för flera Lume Cube AIR samtidigt! Bluetooth-funktionen och Lume-X appen ger möjlighet till snabba justeringar och innebär att man kan skapa en verkligt smart mobil fotostudio.

Inbyggd magnet

Förutom vanlig 1/4” stativgänga har Lume Cube AIR även en stark inbyggd magnet, som ger möjlighet att använda belysningen inte enbart för innehållsskapande utan även för fritidsbehov eller andra slags arbetsuppgifter. Montera den som extrabelysning på en cykel, en bil eller använd det blinkande stroboskopläget för att påkalla uppmärksamhet vid nödsituationer.

Pris och leverans:

Lume Cube AIR är redo för leverans.

Cirkapris: 849:- kronor (inkl. moms).


För ytterligare information: odd.bergsto@focusnordic.no


Specifikationer

Ljusstyrka: Max 400 lux vid 1 meter. Justerbar i 4 steg
Belysningsvinkel: 60º
Färgtemperatur: 5600K
Belysningslägen: Konstant ljus, stroboskop
Trådlös anslutning: Bluetooth. Lume-X app för iOS and Android
Batteri: Inbyggt. Laddningsbart via micro USB
Fäste: 1/4”-20 standard stativgänga och inbyggd magnet
Mått: 4,1 x 4,1 x 2,9 cm
Vikt: 57 gram
Övrigt: Vattentät ned till 10 meters djup

Medföljande tillbehör

  • Vit diffusor för mjukt och neutralt ljus
  • Orange diffusor för mjukt och varmt ljus
  • Laddkabel (micro USB)
  • Rem (säkerhetssnodd)

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och RoadEyes. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se