2014-04-08 09:00Pressmeddelande

Lowepro lanserar två väskor specialdesignade för GoPro® actionkameror.

null

Actionkameror är ett segment som växer lavinartat och så även marknaden för tillbehör till dem. Ett problem har varit att traditionella fotoväskor inte passar optimalt varken för kameror eller tillbehör. Det har nu Lowepro tagit fasta på och lanserar två modeller specialdesignade för GoPro® som är i särklass störst på denna marknad. Givetvis passar väskorna utmärkt även för alla övriga actionkameror som har samma formfaktor.

”Våra nya väskor är byggda för de hetaste kamerorna på marknaden”, säger Hans Venshøj Poulsen, Nordic Product Manager hos Focus Nordic. ”Dashpoint-serien ger ett extremt skydd även i de mest krävande miljöer och de är mycket flexibla”.

Väskorna har ett skal av kompositmaterial som ger ett mycket gott skydd mot stötar, repor m.m. Inuti är väskorna klädda med en mjuk inredning som inte repar. Vidare kan utrustningen spännas fast och enkelt lyftas ur väskan med hjälp av flikar.

Väskorna kan enkelt fästas på andra väskor, rycksäckar etc.

Dashpoint AVC-väskorna finns i svart och blått.

Dashpoint AVC 1

Passar för t.ex. en actionkamera, UV-hus och tillbehör.

  • Innermått (BxDxH): 20,3 x 8,8 x 8,7 cm
  • Vikt: 0,3 kg

Dashpoint AVC 2

Passar för t.ex. två actionkameror, 2 UV-hus och tillbehör.

  • Innermått (BxDxH): 21,3 x 8,8 x 21,1 cm
  • Vikt: 0,4 kg

Pris och tillgänglighet

Dashpoint AVC-modellerna börjar levereras under maj månad och kommer att kosta:

Dashpoint AVC 1, ca-pris: 350: - inkl. moms.

Dashpoint AVC 2, ca-pris: 430: - inkl. moms.

För ytterligare information: hans.poulsen@focusnordic.dk


Focus Nordic  i  Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz och Lensbaby. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se