2017-06-07 09:01Pressmeddelande

Ledgo LED-belysning – flexibelt ljus för alla motiv

null

Focus Nordic kan med stolthet presentera en ny agentur i sin portfölj – Ledgo. Företaget tillverkar högkvalitativa LED-belysningar för foto och video och har ett digert utbud av innovativa produkter för alla slags motiv.

Genom att inkludera Ledgo i sortimentet får Focus Nordic för första gången möjlighet att erbjuda sina kunder belysning för användning såväl i studio som i fält. Ledgo Technology Limited har hög tillverkningsnoggrannhet och investerar kontinuerligt i forskning och utveckling av nya typer av LED-lampor för foto- och videoproduktion.

”Vi har riktigt stora förväntningar på Ledgo”, säger Jonas Wernbo, VD hos Focus Nordic. ”Produkterna är av riktigt hög kvalité och vi tror LED-ljus kommer att ändra sättet vi skapar bilder och video i grunden. Detta passar också väldigt väl in i vår produktportfölj och strategi”

Sval, kontinuerlig belysning

Fördelarna med LED-belysning jämfört med andra slags fotobelysningar (exempelvis blixt och klassiska B-lampor) är många.

Kontinuerlig belysning innebär att användaren i realtid ser exakt hur ljuset faller på motivet och var det uppstår skuggor, till skillnad från studioblixtar som kräver att man tar testbilder för att se det verkliga resultatet. LED ger heller inte ifrån sig besvärande värme som äldre typer av lampor med kontinuerligt ljus.

Ledgos LED-belysningar håller en färgtemperatur på 5600K (dagsljus) och samtliga har högt CRI-värde (minst RA >90, vanligen RA >95) vilket innebär jämn och naturlig återgivning av motivets färger. De mer avancerade belysningarna är av typen Bi-color, vilket innebär att ljusets färgtemperatur kan ändras i intervallet 3200–5600K. På så vis kan man få belysningen att smälta in med befintliga ljuskällor i miljön där fotograferingen eller filminspelningen ska ske.

Batteridrift och specialanpassade former

Batteridrift är ett stort plus för LED-lamporna. De är relativt strömsnåla och kan drivas med vanligt förekommande videokamerabatterier eller t.o.m. AA-batterier. Därmed kan lamporna användas i vilken miljö som helst och placeras fritt utan att man behöver ta hänsyn till ifall eluttag finns till hands.

Belysning i olika specialanpassade former är en annan fördel. Förutom kvadratiska och rektangulära modeller har Ledgo avlånga så kallade strip-lights, bågformade belysningar samt ringljus som omsluter objektivet. Det finns till och med böjbara LED-belysningar – som dessutom är vattentäta!

Storleken på belysningsytan kan också varieras genom att man kopplar ihop flera LED-lampor till en ljuskälla skräddarsydd för behovet.

Trådlös fjärrstyrning

Somliga av Ledgos modeller har stöd för trådlös fjärrstyrning via WiFi. Förutom att det finns speciella fjärrkontroller till dessa kan man också ansluta en särskild kontrollbox till lampan och använda en smartphone eller surfplatta för att justera ljusstyrkan och färgtemperaturen.

Ledgos kategorier av LED-belysningar

On Camera: LED-belysningar avsedda att användas på en kamera. Försedda med vinklingsbar fot som passar i en vanlig tillbehörssko. Här ingår även ringljus som kan fästas runt objektivet.

Green screen: Lampor och tillbehör för användning av så kallade green screen bakgrunder.

Studio: Stativmonterade belysningar med hög ljusstyrka, avsedda att användas i studio. Kan drivas med antingen AC-adapter eller ett kraftigt Sony V-Lock batteri.

Ultra-soft light: LED-belysningar med stor yta och inbyggd diffusor som ger mjukt ljus.

Versatile: Böjbara LED-paneler som kan kombineras för att skapa stora belysningsytor.

Fresnel: Koncentrerar ljuset och så att det räcker långt. Användbara för bland annat musik- och teaterscener eller videoproduktioner där man behöver spotlights.

För ytterligare information: henrik.wernbo@focusnordic.se

Focus Nordic i Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Polaroid, Zeiss, Nisi, Ledgo, Zhiyun och DxO. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se