2013-07-03 09:00Pressmeddelande

iSAW, ett nytt kameramärke för action

null

Sydkoreanska iSAW har visserligen funnits ett tag och haft flera starka modeller, men nu satsar man på allvar även i norden. Med en ökad distribution genom Focus Nordic AB som är ny generalagent, samt med en ny högspecificerad kamera ska man slå sig in på denna växande marknad.

iSAW Extreme är en mycket avancerad actionkamera med flera unika funktioner. Den ger utmärkta ”point of view” (POV)-bilder. Den filmar i Full-HD (1080p) med 60 bilder per sekund, och är utrustad med en Sony Exmor CMOS-sensor. Allt detta i kompakt format, 61x43x32mm.

Vi vill öka vår närvaro på actionkamera-marknaden och då är iSAW en perfekt partner”, säger Rebecca Laanemets, Nordic Product Manager för iSAW hos Focus Nordic, nordens största fotodistributör. ”Kvalitetskänslan är det bästa vi sett, och kanske är det att de tillverkas i Sydkorea och inte i Kina som gör skillnaden. Dessutom ingår mer tillbehör från start, än hos många konkurrenter”

Företaget grundades så sent som 2009, men har egen personal för programmering, utveckling av hårdvara, samt design. Alla i bolaget har lång erfarenhet från videokameraproduktion. Med egna fabriker för tillverkning har man full kontroll över produktionen.


Nyckelfunktioner iSAW Extreme

1. Sensorn

Kameran är försedd med en 12 megapixels Sony Exmor CMOS-sensor


2. Objektivet

Objektivkonstruktionen med 6 linselement och ljusstyrka F/2,4 ger möjlighet till filmning även i miljöer med svagt ljus


3. POV

152 graders ”Point-of-view”


4. LCD-skärm

En inbyggd 2” LCD-skäm gör det enkelt att bedöma sina bilder direkt i kameran.


5. Full HD-video

Kameran filmar i Full-HD (1920x1080p) med 60 bilder per sekund


6. WiFi + appar

Inbyggd WiFi gör att kameran kan skötas via en smartphone eller läsplatta. Den speciella appen för detta kan laddas ner utan kostnad för både iOS (iPhone & iPad) och till Android.


7. Vattentät

Det vattentäta undervattenshuset som pallar trycket ned till 60 meters djup, ingår.

Kameran har också ett speciellt undervattens-läge (Aqua-mode) med vilket rätt färger under vatten uppnås, utan speciella tillbehör.


8. Kraftfullt batteri

Hela härligheten drivs med ett batteri på 1200 mAh, vilket ger ca 120 minuters kontinuerlig drift.


9. Time lapse

Time lapse-funktion för både stillbild och video


Pris och leverans

iSAW Extreme blir tillgänglig i handeln i juli och kommer att kosta ca: 3 575: -, inkl. moms

För mer information kontakta: rebecca.laanemets@focusnordic.seOm Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se