2014-04-02 08:25Pressmeddelande

Handkikare med inbyggd avståndsmätare

null

Steiner lanserar nu en handkikare med inbyggd avståndsmätare, något som väntas bli uppskattat av bl.a. jägare och kappseglare. Modellen som är en 8x30 ingår i Steiners Nighthunter-serie.

Steiner Nighthunter 8x30 LRF

En stor fördel med 8x30 LRF är att den kombinerar en ljusstark kikare med en laser-avståndsmätare. Det blir både billigare och smidigare för användaren med en produkt istället för två. Precis som övriga kikare i Nighthunter-serien är denna mycket stryktålig och har optiska prestanda utöver det vanliga. Framförallt i skymning och gryning märks den höga ljustransmissionen.

Avståndet till motivet är alltid nära till hands, bara ett tryck på en knapp och avståndet visas i kikaren utan att man behöver flytta blicken. Man kan också använda kontinuerlig mätning (scan mode) vilket är en stor fördel när motivet rör sig.

Avståndsmätaren klarar att mäta avstånd upp till 1700 meter.

Pris och tillgänglighet

Steiner Nighthunter 8x30 LRF finns för omgående leverans.

Ca-pris: 16 500: - inkl. moms

För ytterligare information: hans.bergquist@focusnordic.se

Focus Nordic  i  Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Pentax, Kodak, Lowepro, SanDisk, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon,Sirui, GePe, Kenko, Metz, iSAW och Lensbaby. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se