2023-02-24 09:00Pressmeddelande

Focus Nordic utökar sitt utbud av produkter för analoga fotografer

JOBOJOBO

Många säger att det sannaste sättet att lära sig och uppskatta fotokonsten är att fotografera analogt. Inget kan ersätta känslan och utseendet hos en perfekt framkallad analog film. Kvalitet, engagemang och professionalism har fört JOBO till toppen av den analoga fotografiska världen.

 

"Den analoga filmen är återuppstånden och här för att stanna", säger Magdalena Ożarek, produktchef och ansvarig för JOBO på Focus Nordic. Även de som började fotografera med digitalkameror upptäcker glädjen med analog fotografering och att det är väldigt enkelt att framkalla sin egen film med rätt verktyg.

 

Fascinationen av att skapa unika utskrifter på papper är oersättlig. Karaktären hos ett personligen framkallat analogt tryck blir ett konstverk som skiljer sig från massan av digitala bilder. Oavsett om du är entusiast eller professionell gör JOBO det möjligt för dig att perfekt kontrollera den kritiska behandlingen av dina negativ så att du kan skapa fotografier efter din egen vision.

JOBO är ett utmärkt varumärke för framkallning av analoga bilder, både för amatörer och professionella fotografer. Med anor från början av 1900-talet har det varit många fotografers förstahandsval när det gäller framkallningsutrustning.

1969 tog mänskligheten sitt kanske viktigaste steg ut i rymden någonsin. NASA valde framkallningssystemet JOBO för att framkalla de ikoniska bilderna av en astronaut som försiktigt kliver ner för stegen från månmodulen med planeten Jorden i bakgrunden.

 

I JOBOs breda produktsortiment hos Focus Nordic hittar du tanksystem, labbkit, filmklämmor, färgprocessorer, framkallningskit, flaskkit och många andra produkter som underlättar framkallning av analog film och papper.

 

JOBO-produkterna börjar levereras i mars 2023.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta magdalena.ozarek@focusnordic.pl


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg