2023-05-25 12:00Pressmeddelande

Focus Nordic utökar sitt analoga sortiment med en ny film

SantaColor_100SantaColor_100

Den analoga fotografin blomstrar med en hög efterfrågan på både film och kameror. Nyligen meddelade den stora tillverkaren Ricoh-Pentax att man kommer att börja tillverka analoga kameror och att man planerar att lansera två nya kameramodeller inom en snar framtid.

 

“Vi ser en stark efterfrågan på analoga produkter och på det unika uttryck som analog film ger, säger Magdalena Ozarek”, produktchef med ansvar för de flesta analoga produkter på Focus Nordic. ”Därför känns det extra roligt att idag kunna presentera SantaColor 100 som ett nytt varumärke i vårt analoga sortiment”.

 

SantaColor 100 är en 35mm-film på ISO 100 med 36 exponeringar och tillverkad för C41-process. Färgerna är livfulla och filmen erbjuder ett stort spektrum med fin kornighet, vilket resulterar i fantastiska resultat som peakar i kraftfullt röda och gröna färger. Den har en flexibel exponeringsbredd och kan pressas upp till ISO 800 med endast en liten förlust av färgnoggrannhet och en minimal ökning av kornighet. En film som har exponerats för ISO 400 har fortfarande exakta färger och ett nästan kornfritt utseende.

Denna unika film tillverkas i USA av den enda tillverkaren av färgfilm och var ursprungligen avsedd för flygfotografering men har nu gjorts om för att användas till kreativ fotografering. Kamerastore importerar filmen till Finland och rullar upp den för hand, genom att använda återvunna filmburkar och miljövänliga förpackningar.

 

SantaColor-initiativet började som en framgångsrik crowdfunding-kampanj av den finska återförsäljaren Kamerastore. Kamerastore ligger i Helsingfors, Finland och är känt i den analoga världen för sitt breda utbud av analoga kameror och fototillbehör, samt för sitt engagemang för hållbara och miljövänliga metoder i sin affärsverksamhet.

 

Projektet startades ursprungligen av Kamerastore för att hjälpa ukrainska kvinnor som har flytt till Finland på grund av den pågående konflikten och kampanjen samlade in nästan 200 000 euro i förhandsbeställningar förra året. Med dessa medel kunde de producera sin första batch på 25 000 filmrullar, och de tillverkar nu kontinuerligt cirka 12 000 rullar var tredje månad, med möjlighet att fördubbla produktionskapaciteten. För närvarande har fyra kvinnor anställts tack vare SantaColor-projektet.

 

SantaColor-filmen är tillgänglig för omedelbar leverans.

För ytterligare information, vänligen kontakta magdalena.ozarek@focusnordic.pl

 

 

 

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson