2013-04-24 09:00Pressmeddelande

Focus Nordic utökar portföljen med ”coola brillor”

null

Carl Zeiss, tillverkare av Cinemizer OLED-glasögon, har valt Focus Nordic som distributör i norden

Cinemizer OLED kan enklast beskrivas som små skärmar inbyggda i glasögon. Eftersom även stereoljud är inbyggt ges användaren möjlighet att t.ex. se på film eller spela spel utan att störa omgivningen.

Men det finns också en mängd andra användningsområden. ”När vi först utvecklade Cinemizer visste vi att detta skulle bli populärt för att se på film och spela spel, men till vår stora glädje har det visat sig att kunderna hittar nya användningsområden åt oss”, säger Franz Troppenhagen, produktchef för Cinemizer OLED. ”T.ex. har produkten blivit enormt populär bland de som har den nya typen av radiostyrda flygplan med inbyggd kamera länkad till en smartphone. Med Cinemizer kan man då flytta bilden från mobilen till ögonen och få en mer äkta flygkänsla”.

Andra exempel på kunder som själva hittat användningsområden är tandläkare som lånar ut Cinemizer till patienter i lugnande syfte, och mäklare som erbjuder en första virtuell tur i en fastighet före ett eventuellt besök, något som kan spara mycket tid både för mäklaren och hus-spekulanten.

Korrigering för synfel kan göras individuellt för varje öga (-5 – +2 dioptrier).

Pris och leverans

Cinemizer OLED finns för omgående leverans och kostar ca: 6 470: - kr. (inkl. moms).

·  Då ingår ”näsryttare” med två justerbara (i höjdled) delar,

·  Två 2,6mm hörlurar (in-ear),

·  Cinemizer – HDMI adapter

·  HDMI – HDMI adapter-kabel

·  USB-kabel

·  AV-/video-kabel (3,5 mm)

·  Väska

Som extra tillbehör finns:

En ”headtracker” som känner av hur huvudet vrids vilket ger en otrolig känsla av närvaro vid t.ex. 3D spel. Ca-pris: 2 000: - (inkl. moms)

Ett Apple kit, som är en adapter för iPod & iPhone (ej iPhone 5).

Ca-pris: 700: - (inkl. moms)

För ytterligare information: http://cinemizer.zeiss.com/cinemizer-oled/en_de/home.html

Produktansvarig hos Focus Nordic: henrik.wernbo@focusnordic.seOm Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se