2021-11-15 12:00Pressmeddelande

Fantastiska videor med Zhiyuns nya gimbal för smartphones

Idag ser vi att allt mer content skapas med smartphones. Det är ett utmärkt sätt för dig som vill skapa snabba klipp och videor för SoMe. Om du vill skapa fantastiska videor som poppar är den första regeln att undvika att hålla mobiltelefonen i handen när du filmar, även om vissa mobiltelefoner har bildstabilisering.

Det är svårt att få till stabila videor utan att bilden blir skakig och ryckig när du håller den i handen, vilket inte är något vidare trevligt att titta på.

 

Den nya gimbalen, Smooth 5 från Zhiyun, gör biolik filminspelning med din smartphone möjlig.

 

Den nya Smooth 5 är mindre än Smooth 4 men har ändå mycket starkare prestanda, uppgraderade magnetiska stålmotorer och förbättrade algoritmer som gör det enkelt att filma i alla vinklar.

Den 3-axliga designen ger möjlighet till fria rörelser från alla perspektiv även i låga och super-vida vinklar. En bredare telefonklämma säkerställer säkrare och enklare filmning med de flesta smartphones och det är enkelt att växla mellan stående och liggande läge.

 

På baksidan av gimbalen finns en ny intuitiv kontrollpanel. Med den nya designen är det enkelt att styra alla gimbal- och smartphone-inställningar och rörelser med bara en hand, även när du är på språng.

Telefonklämman har två magnetiska fästen för LED-lampor som kan fästas på båda sidor och som tillsammans har en ljusstyrka på 600 lumen (2x300) och en CRI på 95+.  LED:en är fullt dimbara via hjulen på kontrollpanelen.

Precis som den nyligen släppta Crane M3 finns det också möjlighet att sätta på magnetiska filter som finns i fyra färger och kan ge coola belysningseffekter till dina videor.

 

Tillsammans med ZY Cami-appen kan du få tillgång till kreativa inställningar som Gesture Control som startar inspelningen när du gör en speciell gest, SmartFollow som följer motivet i bild och Vortex-läget som ger en extra dimension till dina videor.

I appen hittar du flera andra kreativa inställningar och enkla sätt att redigera dina bilder.

 

Den nya Smooth 5 kan bära upp till 320 g, har en batteritid på 4 timmar med LED-lamporna monterade och inställda på maximal ljusstyrka och 12 timmar vid normal användning utan LED-lampor. Laddningstiden är 2 timmar.

 

Pris och leverans

Den nya gimbalen Smooth 5, som också kommer i ett paket, Smooth 5 Combo (inkl. lampa, ljusfilter, handledsrem och etui) kommer att börja levereras i slutet av november

Rekommenderat försäljningspris är

Smooth 5 - SEK 1.999;- (inkl. moms)

Smooth 5 Combo - SEK 2.499;- (inkl. moms)

 

För mer information, vänligen kontakta lasse.ericson@focusnordic.se

 

Specifikationer:

 

  • Kompakt design, men ändå mer kraftfull
  • Kan bära upp till 320 g (Iphone 13Pro Max väger 240 g)
  • Intuitiv kontrollpanel
  • Lätt att ta kreativa bilder tillsammans med ZY Cami-appen
  • Magnetiska fästen för LED-lampor som kan fästas på båda sidor

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg