2021-03-03 09:20Pressmeddelande

Ett nytt vattentätt stativ från Sirui

Nu kan du få det bästa från två världar - ett kompakt stativ för vandring och ett flexibelt stativ för låga vinklar och makrofotografering.

 

Sirui ST-124 vattentäta kolfiberstativ är det senaste stativet i Siruis-sortimentet av vattentäta stativ. Stativet är skyddat från vatten, smuts och damm och har en ny utformad låsmekanism för bekväm och säker låsning samt ett vattenpass för exakt inställning.

Trots sina 158 cm i maximal höjd är det bara 48 cm hopvikt, vilket betyder att det är lätt att ta med sig i ryggsäcken och perfekt för din helgvandring.

Stativet väger bara 1200 g (utan huvud) och kan ta en vikt på upp till hela 12 kg!

Rören är tillverkade av 8-lagers kolfiber som minskar vikten samtidigt som det ökar stabiliteten och minimerar vibrationerna. Centerpelaren är gjord i en triangelform för att förbättra styvheten och gör det också möjligt för stativets profil att vara extremt låg när den viks ihop.

 

Benen har tre olika låspositioner för att möjliggöra olika vinklar och ett stativben kan skruvas av och användas som enbensstativ. Minsta höjd är 38 cm vilket gör den idealisk för makrofotografering och lågvinkelfotografering. Gummifötter och metallspikar säkerställer att stativet är stabilt på alla ytor. ⠀

 ⠀

En kraftfullt kulled med låg profil och en hög lastkapacitet.

Med det nya stativet släpper Sirui också sin nya kulled, ST-10. Sirui ST-10 är designat och byggd för att möta högt ställda professionella krav. Trots sin låga profil har den en hög lastkapacitet på 30 kg.

Kulleden har en basplatta med panoreringsfunktion som möjliggör mjuk och exakt 360° panorering när du fotograferar i liggande eller stående läge.

Vreden är oberoende för friktionsinställning för säker och enkel justering av friktion samt kontroll av låsning av kulleden. Kulleden har också ett inbyggt vattenpass som gör det lätt att få horisonten rak. Den är kompatibel med Arca-Swiss systemet, vilket möjliggör användning av flera olika snabbkopplingsplattor och låssystemet förhindrar oavsiktlig glidning av snabbkopplingsplattan.

 

I kombination med ST-124-stativet får du ett stativ som bara väger 1570 g och har möjlighet att fotografera med allt från små lätta fasta objektiv till tyngre och större tele-zoomar.

 

 

Pris och leverans

Det nya stativet finns i tre olika paket:

SIRUI ST-124 CARBON FIBER TRIPOD                                                                  SEK 3299:-

SIRUI ST-124+ST-10 KIT CARBON FIBER TRIPOD                                                SEK 3999:-

SIRUI ST-124+VA-5 CARBON TRIPOD VIDEO KIT                                                SEK 3899:-

SIRUI ST-10 BALLHEAD                                                                                           SEK 1349:-

 

Stativet börjar säljas i mars.

 

För mer information, vänligen kontakta lasse.ericson@focusnordic.se

 

Specifikationer:

 

Tillverkad av 8-lagers kolfiber

Perfekt för låg vinklar och makrofotografering

Minsta höjd 38 cm

Maximal höjd 158 cm (endast stativ)

Stativ lastkapacitet: 12 kg

Kulled ST-10 lastkapacitet 30 kg

 

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se