2021-08-02 05:30Pressmeddelande

En ny premiumkikare från Kowa

Kowa är känt som en av världens ledande tillverkare av kikare och tubkikare och deras TSN-880-serie har varit många fågelskådare och friluftsentusiasters främsta val i nästan två decennier.

TSN-99 Prominar är en vidareutveckling av den populära serien och är Kowas första med både en konvex XD-lins och en ren fluoritkristallins. Den har Kowas största objektivdiameter som hittills producerats, 99 mm, vilket ger överlägsna egenskaper i svagt ljus och utsökt detaljåtergivning utan kromatisk aberration.

 

Tubkikaren har en ny design som går hand i hand med ergonomi, balans och avancerad teknik, lätt att använda ute på fältet under långa perioder, även under tuffa förhållanden.

Kroppen är gjord av en 100% magnesiumlegeringsstruktur och är en av de mest kompakta och lätta i sin klass vilket gör den mer bärbar och enklare att balansera än många andra modeller.

Precis som tidigare modeller så har TSN-99 Kowas populära snabbfokusering (dualfokus) som möjliggör snabb fokusering med några få smidiga varv, medan finfokuseringen ger en exakt fingertoppskontroll och den ultimata fokuseringsnoggrannheten med små justeringar även om du använder handskar.

I den optiska konstruktionen finner vi bl a av en av Kowas unika rena fluoritkristallinser och tillsammans med en Kowa XD-lins med extremt låga spridningsegenskaper ger tubkikaren en häpnadsväckande bildkvalitet med stor färgbriljans och ett minimum av kromatisk aberration även vid hög förstoring.

Frontlinsen har ytterligare skydd med Kowas unika KR-beläggning som stöter bort smuts, fukt och damm från objektivet för en lättare renhållning.

Tubkikaren är helt kompatibelt med hela Kowa-tillbehörsserie såsom extenders eller adaptrar för fotografering genom tubkikaren.

 

Tillsammans med den nya tubkikaren introducerar Kowa också ett nytt TE-80XW 40x extremt brett okular.

Det nya okularet är utformat för optimal visning med det mänskliga ögat men även för digitala kameror och smartphones för digiscoping.

Okularet har en förstoring på 40x och ett synfält på upp till 37m på 1000m avstånd. Vilket gör det lättare att hitta motiv snabbare tack vare en bredare bild av din omgivning.

Den optiska designen innehåller en speciallins som minimerar distorsion och ger en raktecknande bild över hela synfältet på 80 grader. En XD-lins används för att minimera kromatisk aberration och okularlinsen har Kowas KR-beläggning för att skydda mot smuts, fukt och damm.

Okularet är kompatibelt med det nya TSN-99-serien och nuvarande TSN-880- och TSN-770-serien.

 

 

Pris och leverans

Den nya tubkikaren och okularet kommer börja levereras under hösten 2021.

Rekommenderat försäljningspris:

TSN-99 SEK 34290:- inkl. moms

TE-80XW 40x SEK 7399:- inkl. moms

TE-11WZ II SEK 7499:- inkl. moms

 

För mer information, kontakta hans.bergquist@focusnordic.se

 

Egenskaper

Överlägsen bildkvalitet

Snabb och exakt fokus

Lättviktig och hållbar design

Vattentät

TSN-99-serien tillverkas i vinklad (TSN-99A) och rak (TSN-99S) betraktnings seende.

 

 

 

 

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson