2021-11-08 12:00Pressmeddelande

En ny mångsidig gimbal i kompakt design från Zhiyun

Med sin nya innovativa design och sina funktioner visar Zhiyun med sin nya Crane M3 återigen varför man är en av världens ledande tillverkare av gimbals.

 

Oavsett om du fotograferar med en smartphone, actionkamera eller en spegellös kamera – är den nya Crane M3 en gimbal för dig. Funktioner som förbättrat grepp, en ny snabbkoppling, större skärm och möjligheten att ansluta en mikrofon är bara några av de spännande funktionerna vi hittar på den nya gimbalen från Zhiyun.

 

På baksidan hittar vi en ny 1,22" OLED pekskärm med en ny lättnavigerad och intuitiv design. Via skärmen kan du styra alla gimbalens viktiga funktioner som driftläge, motoreffekt osv.

Med Crane M3 kan du också ändra kamerans inställningar genom att ansluta den antingen med en sladd eller via Bluetooth. Under skärmen finns en joystick som kan hjälpa dig att navigera i menyerna eller smidigt styra en av gimbalens tre axlar.

 

På toppen av gimbalen finns tre kraftfulla motorer som kan hantera upp till 90 % av alla spegellösa kameror på marknaden.

Kameran kan enkelt fästas på gimbalen med en nykonstruerad snabbkopplingsplatta som gör att du kan byta batteri på kameran utan att behöva balansera om. En annan spännande funktion är en ny inbyggd 800-lumen LED, färgtemperaturnivåerna kan ställas in mellan 3000-5400K. LED:n har också möjlighet att ansluta magnetiska ljusfilter som kommer i fyra olika färger.

 

Med den nya Crane M3 kommer också TransMount Expansion Base. En modul (ett tillval som ingår i Crane M3 pro-paketet) som gör att professionella mikrofoner kan anslutas direkt till gimbalen i stället för att addera extra vikt till kameran.

 

Batteritiden är 8 timmar och laddningstiden endast 2 timmar. Gimbalen kan enkelt drivas via en powerbank och stöder snabb 25W PD-laddning.

 

M3 har innovativa lås och spärrar för förvaring. Gimbalen kan fällas ihop delvis eller helt. Inga justeringar av axlarna krävs när man med en monterad kamera fäller ihop gimbalen till hälften och inga ombalanseringar behövs när man fäller ut den.

 

Leverans och pris

Den nya gimbalen börjar levereras i slutet av november

Rekommenderat försäljningspris är SEK 4.299;- (inkl. moms)

 

För ytterligare information, vänligen kontakta lasse.ericsson@focusnordic.se

 

Specifikationer:

  • Kompakt
  • Ny vit design
  • Klarar upp till 90 % av alla spegellösa kameror
  • Ny utformad snabbkoppling
  • Inbyggd led

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg