2021-04-23 08:15Pressmeddelande

En ny kompakt och dynamisk vidvinkel för Sony APS-C

Samyang utvidgar sin objektivserie för Sonys E-fattning. Denna gång med världens minsta och lättaste ultravidvinkel i sin klass.

 

Brännvidden och den höga optiska kvalitén gör Samyang AF 12mm f /2.0 E till ett perfekt objektiv för landskaps-, rese-, interiör- och arkitekturfotografering.  Med en ljusstyrka på f /2.0 är den även utmärkt för astrofotografering.

 

Samyang MF 12mm f/2.0 har funnits sedan länge och varit mycket omtyckt av astro- och landskapsfotografer. Det nya AF 12mm f/2.0 E anammar autofokussystemet och har en ny modern design med bättre ergonomi. Med en vikt på endast 213 g och en längd på endast 59,2 mm utgör nya 12mm den perfekta balansen mellan mobilitet och enastående prestanda samtidigt som det är det lättaste och minsta AF 12mm objektivet på marknaden idag.

 

Objektivets konstruktion består av 12 element i 10 grupper med 5 specialglas (1st H-ASP, 1st ASP, och 3st ED); tre element med extra låg dispersion, och de två asfäriska (H-ASP & ASP) elementen har inkorporerats i den optiska designen för att minimera kromatiska aberrationer och förvrängningar och därmed kunna producera skarpare bilder.

AF 12mm f/2.0 har en enastående bildkvalité och det är lätt fotografera en stjärnklar natt även på full öppning.

 

UMC (Ultra Multi Coating) har applicerats på linselementen för att reducera reflektioner och förebygga linsöverstrålning och effekter som ghosting samt ge en bättre ljustransmission och mer kontrast. Tack vare den optiska konstruktionen producerar optiken en enastående bildkvalité även ut till kanterna av bildrutan redan på bländaröppning på f/2.0. Objektivet är byggt helt i metall och är vädertätat för att även kunna användas i tuffa väderförhållanden.

 

Pris och leverans:

Det nya objektivet är klar för leverans i slutet av maj 2021. 

Rekommenderat försäljningspris är SEK 3.899:-

För mer information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.dk

 

Egenskaper

  • Fantastisk optisk prestanda
  • Motsvarar 18 mm objektiv på 35 mm fullformat
  • Väger endast 213 g och har en längd på endast 59,2 mm
  • Snabb och precis autofokus
  • Bra för både astro- och landskapsfotografering

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson