2024-04-19 09:00Pressmeddelande

En ny HDR LED-ljuslist från Atomos

Atomos Sun DragonAtomos Sun Dragon

Atomos lanserar nya Sun Dragon, en LED-ljuslist fullpackad med tätt placerade ljusdioder som ger ett kraftfullt ljus nära hela solljusspektrat utan behov av diffusion. Med en 5-färgs LED-design och elektronisk precisionsstyrning erbjuder Sun Dragon oöverträffad färgnoggrannhet och mångsidighet.

 

Den nya 3 cm breda och 5 m långa böjbara LED-listen har en ljusstyrka på 2000 lumen och levereras med en avancerad RGBAW-design med fem olika färgade dioder - röd, grön, blå, gul och vit - vilket möjliggör exakt färgblandning. Den har en anmärkningsvärd CRI på 99 och TCLI på 98 och kan återge nästan hela solljusspektrat, vilket minimerar behovet av korrigering efter produktion och sparar tid och resurser.

 

Nya Sun Dragon är flexibel och kan böjas till vilken form du vill, och det är lätt att rulla ihop den om du vill ha en belysning som ser ut som en vanlig LED-panel. Konstruktionen är IP68-klassad, vilket gör den damm- och vattentät. Trots sin enastående prestanda och längd väger lampan bara 1 kg.

 

Sun Dragon levereras med en aktiv styrenhet med stor display och trådlös/kabelansluten DMX-fjärrkontroll. Grundinställningar för ljusstyrka, färger, färgtoner och RGB-kanaler samt gruppkontroller, är tillgängliga via Atomos AirGlu-enheter som den nyligen lanserade Atomos Ninja Phone. Den är också Bluetooth-kompatibel för DMX-kontroll från iPad- och iPhone-appar och kan drivas med batteri eller nätström.

 

Priser och leverans

 

Den nya LED-ljuslisten kommer att börja levereras i juni 2024.

Rekommenderat försäljningspris är:

Atomos Sun Dragon 5m SEK 14.590,-

 

För ytterligare information, vänligen kontakta christian.bille@focusnordic.dk

 

Viktiga specifikationer

 

  • 5 meter LED-list med hög effekt
  • 5-färgad LED (RGBAW)
  • Inga mikroskuggor
  • Flera olika styralternativ
  • Väger endast 1 kg
  • IP68-klassad


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är den ledande distributören av foto, video och optik i Europa. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Atomos, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, SmallRig, Peak Design, Think Tank, Hikmicro etc. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg