2022-03-30 13:00Pressmeddelande

En kraftfull uppdatering från Nanlite

Nanlite_Forza720Nanlite_Forza720

Den populära Forza-serien från Nanlite får nu en imponerande uppdatering med de mest kraftfulla LED-belysningarna hittills i serien; nya Forza 720 och Forza 720B.

 

Med de nya och hittills mest kraftfulla belysningarna i Forza-serien siktar Nanlite mot den högsta nivån av professionella filmskapare. Båda LED:belysningarna är fullt dimbara och har en enastående CRI på 95 för 720 och i genomsnitt 96 för 720B. TLCI är 96 för 720 och i genomsnitt 97 för 720B.

Med en häpnadsväckande effekt (med reflektor) på 3945 lux @5m för 720 och 3152 för 720B, vilket gör 720B till världens mest ljusstarka LED bi-color spotlight!

Totalt sett har Forza 720B mer än 75% av ljusstyrkan hos Forza 720.

 

Med en vikt på endast 4,8/5,3 kg är Forza 720/720B lätta att transportera och snabba att rigga eller omplacera på plats.

De är utformade för användning både i studion och på fältet. LED:belysningarna kan drivas med antingen en medföljande strömadapter eller två 14,8V V-Mount-batterier (medföljer ej), vilket gör dem idealiska vid utomhusfotografering. De kan enkelt styras via den inbyggda kontrollen, trådlös 2,4G-kontroll, Bluetooth, Nanlink-appen eller DMX /RDM.

 

En ny bågformad Yoke-design möjliggör större justeringsvinkel på lamphuvudet. Enkelsidig lås-design underlättar avsevärt installation och noggrann justering. Med en quick-release-klämma kan du enkelt fixera kontrollenheten tätt på ljusstativet. Alla dessa konstruktioner och innovationer syftar till att skapa en snabb och stabil arbetsmiljö. LED-belysningarna har full kompatibilitet med det breda utbudet av valfria Nanlite-tillbehör, inklusive fresnel-linser, softboxar och lanternor, vilket ger användaren full flexibilitet och kreativitet.

 

Det extremt tysta kylsystemet är optimerat för ljudhantering och kan begränsa fläktljudet till en minimal nivå samtidigt som den fulla effekten bibehålls.

Båda Forza 720 och 720B har Nanlites populära inbyggda praktiska effekter som t.ex: INT Loop, flash, Pulse, storm, candle/fire, bad bulb, firework, explosion och mycket mer.

 

Pris och leverans

De nya LED-belysningarna kommer att börja levereras i april.

Rekommenderat försäljningspris är:

Nanlite Forza 720 LED Spot light SEK 21.490;-

Nanlite Forza 720B Bi-Color LED Spot light SEK 24.090;-

 

För ytterligare information, vänligen kontakta odd.bergsto@focusnordic.se

 

Specifikationer

  • Forza 720B är världens mest ljusstarka LED bi-color spotlight
  • CCT på 5600K (Forza 720) och 2700-5600K (Forza 720B)
  • Ett omfattande utbud av kompatibla tillbehör
  • Ny bågformad Yoke-design
  • Kan drivas med den medföljande AC-adaptern eller två V-Mount-batterier
  • Kan enkelt styras via den inbyggda kontrollen, trådlös 2,4G-kontroll, Bluetooth, Nanlink-appen eller DMX/RDM
  • Ultratyst kylsystem
  • Inbyggda praktiska effekter

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg