2022-06-16 06:00Pressmeddelande

En kraftfull allroundzoom till Fujifilm från Tamron

Tamron 17-70mm f/2.8 Fuji XTamron 17-70mm f/2.8 Fuji X

Tamron introducerar en kompakt allroundzoom för Fujifilm som ger utmärkt bildkvalitet med en stor bländare på F/2,8 över hela zoomområdet.

 

Nya Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD är ett mångsidigt allroundobjektiv som fungerar utmärkt för en mängd olika användningsområden. Det är kompakt, lätt och med ett zoomintervall som passar de flesta typer av fotografering. Tack vare omfånget kan du både ta landskapsbilder i vidvinkelläge och skarpa porträtt med en krämig bokeh i teleläget. Objektivet har dessutom en närgräns på 19 cm som gör det lämpligt för makrofotografering. Trots allt detta har det också ljusstyrka på F/2.8 över hela zoomområdet.

 

Objektivet är utrustat med Tamrons populära RXD-stegmotor som ger en snabb och exakt autofokus med smidiga övergångar. Allt detta tillsammans med en minimal fokusförskjutning (s.k. focus breathing) gör det perfekt för både foto och video.

17-70mm F/2.8 använder Tamrons VC-bildstabilisering (Vibration Compensation) för att maximera objektivets optiska prestanda. Den minimerar oskärpan som kan orsakas av små kameraskakningar som sannolikt uppstår vid handhållen fotografering med lång slutartid i svagt ljus. Och vid videofilmning, genom att utnyttja AI-teknik, förbättras bildstabiliseringens prestanda jämfört med konventionella modeller.

 

Den optiska konstruktionen har 16 linser i 12 grupper.  Två GM-linser (Glass Molded Aspherical) och ett hybrid-asfäriskt linselement är exakt arrangerade för att ge högupplöst prestanda från kant till kant.

Objektivet har en väderbeständig konstruktion och Fluorine-beläggning som gör frontlinsen smuts- och vattenavvisande och är därmed användbart även i tuffa väderförhållanden.

 

Pris och leverans

 

Det nya objektivet kommer att börja levereras i mitten av juli 2022

Rekommenderat försäljningspris är SEK 10.290,-

 

För mer information, kontakta karsten.rath@focusnordic.com

 

Specifikationer

 

  • Kompakt – 119,6 mm lång
  • Ljusstyrka på f/2,8 genom hela zoomområdet
  • Närgräns 19 cm
  • Väderbeständig konstruktion
  • 9 bländarlameller ger en krämig bokeh


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg