2023-05-12 11:20Pressmeddelande

En fantastisk allroundkikare från Focus Sport Optics

Focus Sport Optics SceneryFocus Sport Optics Scenery

Sommaren närmar sig och när du går ut i skogen kan du nästan höra naturen växa. Ett av de bästa sätten att njuta av naturen är med hjälp av en kikare. En bra kikare hjälper dig att se detaljer som du inte kan se med blotta ögat. Focus Scenery är en ny serie från Focus Sport Optics som hjälper dig att se en ny dimension av vår underbara natur.

 

Den nya Focus Scenery-kikaren har en klassisk design med Porroprisma som ger dig en kikare med bra optik till ett rimligt pris. Kikaren är täckt av ett slitstarkt gummi som skyddar samtidigt som den är bekväm att hålla i och ger bästa möjliga grepp, även om det är kallt och du bär handskar. Kikaren har vridbara ögonmusslor som ger ett bekvämt seende även vid längre observationer, med eller utan glasögon.

En FMC-coating av linserna ger användaren en skarp och klar bild och den stora fokusratten möjliggör snabb och enkel fokusering så att du snabbt kan hitta motivet.

 

Det nya kikarsortimentet består av fem modeller, 8x40, 7x50, 10x50, 12x50 och en 7x50 free focus. Alla kikare levereras med BAK-4-prismor som anses vara den bästa typen av Porroprisma eftersom de är tillverkade av optiskt glas av hög kvalitet för att ge en klarare bild.

 

Focus Scenery är en fantastisk allroundkikare som är ett utmärkt verktyg för friluftsentusiaster som vill ha en mångsidig och högkvalitativ kikare som kan fungera bra i många olika situationer. Denna kikare är utformad för att passa en mängd olika aktiviteter, inklusive fågelskådning, vandring, jakt, marin- och djurobservation.

 

En av de största fördelarna med Focus Scenery är deras mångsidighet. De har en medelhög till högt förstoring, vilket innebär att de kan användas för både observationer på långt avstånd och på nära håll. Modellen 8x40 är den bästa allroundkikaren, 12x50 är utmärkt för att komma nära och för långdistansobservationer och 7x50 lämpar sig bäst för maritima miljöer. 7x50 Free Focus har möjlighet att fokusera från 10 meter till oändlighet.

Alla Scenery-kikare har också ett brett synfält (115m vid 1000m för 10x50), vilket gör dem användbara för att skanna av stora områden snabbt och effektivt.

 

En annan viktig egenskap hos en kikare är dess hållbarhet och robusta konstruktion. De är utformade för att vara väderbeständiga och stöttåliga, vilket innebär att de klarar hårda väderförhållanden. Detta gör dem idealiska för utomhusaktiviteter där du kan stöta på dåligt väder eller tuff terräng.

 

Priser och leverans

De nya kikarna är tillgängliga för omedelbar leverans.

Focus Scenery-kikarna finns tillgängliga från SEK 1.299;-

 

För ytterligare information, vänligen kontakta hans.bergquist@focusnordic.se

 

Specifikationer

  • Bra allroundkikare
  • Klassisk design med Porroprisma
  • Bak-4-prismor
  • FMC-coating
  • Lätt att hålla still under en lång tid
  • Stort synfält

 

 

 

 

 


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson