2023-03-03 08:00Pressmeddelande

Cinematiska funktioner för Samyangs V-AF-objektiv

SAMYANG V-AF MF ADAPTERSAMYANG V-AF MF ADAPTER

Samyang fortsätter att utveckla innovativa produkter för innehållsskapare. I höstas introducerade de en helt ny serie objektiv för video och film - Samyang V-AF-serien.

 

Nu har en adapter för manuell fokusering adderats till serien för att ge filmskapare mer kontroll när de vill ställa in fokus manuellt. Även med ett rörligt motiv föredrar många videofilmare manuell fokusering för snabba sekvenser - de vill välja var objektivet ska fokusera och inte låta kameran avgöra det.

Adaptern fästs enkelt på framsidan av objektivet med ett bajonettfäste, vilket ger filmskapare och videofilmare total kontroll över fokus. Fokusadaptern har en dubbel skala och visar både fot och meter, och finjusteringar av fokus kan göras med en jämn rotation på 300°. Fokusringen har en standard på 0,8 mod och kan kombineras med vilken follow focus som helst.

När adaptern är monterad kan MF-ringen på objektivsidan användas som bländarring. En tallylampa på framsidan låter motivet eller fotografen veta om kameran är i inspelnings- eller standby-läge och en 95 mm frontdiameter gör det enkelt att fästa en matte box.

 

Cinemaobjektiv kan ofta vara stora och tunga. Med den nya adaptern för manuell fokusering är det möjligt att få alla funktioner som ett konventionellt cinemaobjektiv har, men i ett kompakt format. I kombination med ett objektiv i V-AF-serien är den totala vikten endast 430 g, jämfört med ett cinemaobjektiv som vanligtvis väger dubbelt så mycket.

 

Den nya manuella fokusadaptern kommer att börja levereras i mars 2023.

Rekommenderat försäljningspris är SEK 6.199,-

 

För ytterligare information, vänligen kontakta karsten.rath@focusnordic.com

 

Specifikationer

  • Standarddiametern 95 mm som gör det enkelt att fästa en matte box
  • Standard 0,8 mod på fokusringen
  • Inbyggd Tally-lampa
  • Dubbel skala med både fot och meter
  • Smidig 300° rotationsvinkel
  • Mekanisk MF


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Kontaktpersoner

Karin Moberg
Marketing Communicator
Karin Moberg