2021-02-09 08:33Pressmeddelande

Chasing lanserar undervattensdrönare för industriell användning

Chasing tar nu steget mot den professionella marknaden med en kraftfull drönare som har flertalet användningsområden, från fotografering och filmning till inspektion under vatten.

Det var bara några få år sedan som Chasing tog marknaden med storm när man introducerade sin första undervattensdrönare Gladius, en drönare som utvecklades för att upptäcka och fotografera livet under ytan. Sedan dess har ett antal intressanta modeller med olika inriktningar släppts, inklusive den populära F1 som är specialdesignad för fiske.

Den nya Chasing M2 Pro har hela åtta propellrar som möjliggör rörelse i alla riktningar. Jämfört med föregående Chasing M2 har motorn 50% mer kraft och en maximal hastighet på fyra knop. Den klarar både längre avstånd och ett större djup än övriga modeller. M2 Pro kan gå ner hela 150 meter under vattenytan och har en maximal horisontell radie på 200 meter. Med en förlängningskabel som köps separat kan radien utökas till 400 meter.

Den är kompatibel med tillbehören Grabber Claw, Floodlight och lasermätare, men också med en mängd nya avancerade tillbehör som Control Console (skärm med hög ljusstyrka), dockningsstation, USBL-undervattenspositionering, 700Wh-batteri, multibeam-ekolod, extra kamera och andra nya, förbättrade tillbehör, exklusivt för M2 Pro.

Drönaren har en inbyggd kamera med video i 4K-upplösning och tar bilder i 12 megapixel med EIS-bildstabilisering. För att få ut maximal prestanda har M2 Pro kraftfulla LED-lampor på 4000 lumen, ett utbytbart batteri och plats för microSD-minneskort. Drönaren är tillverkad i en aluminiumlegering och väger strax under sex kg. Den har också en imponerande snabbstart på enbart tre minuter.

 

Pris och leverans

Chasing M2 Pro börjar levereras i februari 2021.

Chasing M2 Pro, Ca-pris: 56 590:- (inkl. moms)

 

För mer information vänligen kontakta: henrik.wernbo@focusnordic.se

 

Specifikationer:

  • Inkluderad kabel på 200 m
  • 4K-video
  • Utbytbart batteri
  • Flera olika tillbehörsfästen anpassade för olika uppdrag
  • Vikt under sex kg


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se