2019-09-19 09:00Pressmeddelande

​Chasing Dory tar dig med på äventyr under ytan

null

Någonsin undrat hur det ser ut längre ned under ytan än du själv vågar dyka? Med den nya lättanvända lilla undervattensdrönaren Dory från Chasing-Innovation kan du enkelt ta reda på det!

Den uppskattade undervattensdrönaren Gladius Mini får ett lillasyskon – den kompakta och mer portabla lilla Chasing Dory, designad lika mycket för nöje som för nytta. Utrustad med en kamera som spelar in video i full-HD (1080p), ljuskänslig optik, inbyggda LED-lampor och kapacitet att dyka ned till 15 meter, är det här rätt pryl för dig som saknar dykcertifikat men ändå vill kunna uppleva och dokumentera vad som pågår under vattenytan. Dory är också idealisk för båtklubbar och båtägare som behöver kunna inspektera hamnar, bryggor och båtskrov utan att kostnaden skjuter iväg.

Styrs enkelt med mobilen

Chasing Dory väger endast 1,3 kg och är enkel att använda. Den styrs med en app i användarens mobiltelefon och visar vad drönarens kamera ser i realtid. Det går till och med att dela upp hanteringen på två telefoner, så att en användare styr drönaren medan en annan sköter kameran! Bild- och styrsignalerna levereras trådlöst med hjälp av WiFi mellan mobilen och en flytande signalboj, som i sin tur håller kontakt med Dory via en 15 meter lång, tålig kabel. Bojen fungerar även som lagringsstation för videofilerna och har dessutom inbyggd GPS som registrerar drönarens position och larmar om den försvinner ur sikte.

Fem propellrar kontrollerar Dorys rörelser i vattnet; två används för framåtdrift/styrning i sidled och tre för att justera dykdjup och dykvinkel. Propelleruppsättningen och en särskild funktion i den smarta programvaran gör att man kan låsa drönaren i +/- 45 graders vinkel. På så vis kan man låta kameran förbli riktad nedåt mot botten eller uppåt mot ett fartygsskrov medan den rör sig. Dory har även ett djuplås så att den kan ställas in att hovra stabilt på ett bestämt dykdjup.

Den speciella Chasing Dory appen finns för både iOS och Android. Bland finesserna finns 19 inbyggda filter för olika bildeffekter och möjlighet att dela med sig av upplevelsen till sociala medier.

Drönaren levereras med ett praktiskt skyddsfodral och i tillbehörssortimentet finns också en skräddarsydd, bekväm ryggsäck för transport och förvaring.

Sammanfattning viktiga egenskaper

  • Lättanvänd undervattensdrönare med dykdjup ned till 15 meter
  • Styrs trådlöst via app i mobilen
  • Kamera som filmar i full-HD (1080p). Utrustad med ljusstarkt objektiv (f/1.6)
  • Dubbla frontmonterade LED-lampor, en på var sida om kameran
  • Flytande signalboj med WiFi-anslutning och GPS
  • Djuplås och ställbar lutning i +/- 45 grader för filmning uppåt eller nedåt
  • Batteri som räcker för 1 timmes användning (laddtid ca 2 timmar)
  • Vikt endast 1,3 kg

Ingår i paketet:

Chasing Dory undervattensdrönare
WiFi-boj med 8 GB lagringskapacitet för video och bilder
15 meter signalkabel
Laddare
Skyddsfodral

Pris och leverans

Chasing Dory börjar levereras i slutet av oktober.

Ca-pris inklusive moms är: 6 199,- kronor


Om Chasing-Innovation

Det kinesiska teknikföretaget Chasing-Innovation är specialinriktat på att ta fram undervattensdrönare och tillhörande lösningar. Företaget grundades 2016 av ledare och utvecklare från Huawei, LG och CSIC (China Shipbuilding Industry Corporation) och har sitt huvudkontor i Shenzhen, med filialer i Peking, Kunming och Chengdu. Ambitionen är att tillhandahålla de bästa och mest användarvänliga produkterna inom detta område och tack vare medarbetarnas långa erfarenhet och innovationsförmåga har Chasing-Innovations undervattensdrönare snabbt blivit mycket uppskattade av både konsumenter och företagsanvändare.

För mer information: henrik.wernbo@focusnordic.se

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Kipon, Polariod Originals, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Saramonic och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se