2018-01-26 11:00Pressmeddelande

Avancerade kamerarörelser med nya Zhiyun Crane Plus

null

Uppföljaren till den populära kamerastabilisatorn Zhiyun Crane V2 klarar nu ännu tyngre belastning, upp till 2,5 kg. Men den största förbättringen är de nya funktionerna för programmerbara rörelser, timelapse och motivspårning.


Jämna och mjuka videosekvenser vid filmning på frihand, det är vad kamerastabilisatorer, så kallade gimbals, är till för. Men nya Zhiyun Crane Plus fyller på med en hel rad extra funktioner som gör den till ett enastående mångsidigt verktyg för både filmare och fotografer.

POV-läge för actionscener

Crane Plus tar ett kliv upp i prestanda mot sin föregångare Crane V2 och klarar nu att hantera en belastning på upp till 2,5 kg, vilket innebär allt från avancerade kompakter till videokameror, spegellösa systemkameror och till och med en DSLR med ljusstark normalzoom monterad. De laddningsbara batterierna räcker för en drifttid på mellan 12 och 18 timmar.

Stabilisatorn kan röra sig i tre axlar – lutning, panorering och roll – och har obegränsad rörelseförmåga. Det vill säga 360° rörelse i alla riktningar. Ett helt nytt POV-läge kan kopplas in när man vill behålla en känsla av rörelse och action under filmning av fartfyllda scener, till exempel skidåkning, skateboard och liknande. Då tillåter stabilisatorn att kameran får en lutning på uppemot 45 grader, en så kallad ”dutch tilt”, samtidigt som bilden förblir lugn och stadig.


Styr din kameras rörelser

Att ta timelapse-sekvenser har plötsligt blivit mycket lättare, tack vare nya möjligheter för programmerbara kamerarörelser i Crane Plus. Med Motion Memory kan användaren ställa in och spara ett rörelsemönster för framtida användning och till och med få stabilisatorn att automatiskt trycka av bilder vid bestämda tidsintervall och under önskad längd*. Motion Memory är en avancerad finess som gör det enkelt att repetera samma typ av tagning om och om igen.

Lika imponerande är nya läget Night Lapse som låter dig ta stabiliserade långtidsexponeringar med programmerbara rörelser*. En fantastisk funktion för att fånga exempelvis stjärnspår på en natthimmel, ljusen hos kvällstrafik i rörelse eller varför inte en skapa en timelapse-film av ett månbelyst landskap!

*Fungerar med kameror från Sony och Panasonic via de medföljande kablarna för kamerastyrning


Intelligent motivföljning

Med hjälp av en smartphone och appen ZY Play kan du få Crane Plus att automatiskt låsa fast vid ett motiv i rörelse. Rita en ruta på telefonens skärm runt föremålet eller personen du vill filma så ser Crane Plus till att det alltid befinner sig i bild. Funkar lika bra för actionmotiv som när du själv rör dig runt ett stillastående objekt!


Joystick och tumreglage

Att sätta fast kameran i stabilisatorn går snabbt och smidigt och i det rejäla handtaget hittar du en smart kontrollpanel, innehållande en joystick för manuell styrning av stabilisatorns rörelser samt reglage för zoom och avtryck som manövreras med tummen. En standard ¼” skruvgänga på undersidan kan användas för att montera Crane Plus på det medföljande ministativet eller ett valfritt stativ av större storlek.


Pris och leverans:

Zhiyun Crane Plus finns för omgående leverans.

Ca-pris: 6,700 kronor (inkl. moms).


I priset ingår ett ministativ, laddare och kablar för kameraanslutning (Sony och Panasonic) samt Y-format objektivstöd (Lens Mounting Clamp).


För ytterligare information: henrik.wernbo@focusnordic.se


Viktiga egenskaper för Zhiyun Crane Plus

 • 3-vägs motoriserad bildstabilisering, klarar belastning upp till 2,5 kg
 • 360° rotation i alla tre axlar (lutning, panorering, roll)
 • Inbyggd kamerastyrning för Sony och Panasonic
 • Programmerbara kamerarörelser med Motion Memory
 • Night Lapse kombinerar timelapse och långtidsexponeringar
 • POV-läge med 45° synkroniserad roll för actionsekvenser
 • Intelligent motivföljning mha av en smartphone och appen ZY Play
 • Kontrollpanel med joystick, zoomreglage och avtrycksknapp
 • Upp till 18 timmars drifttid med laddningsbara litiumjonbatterier
 • Snabbt och enkelt att montera kameran
 • Standard stativfäste (1/4”), ministativ ingår


Specifikationer

Typ: 3-axlig stabilisering för systemkamera (gimbal)
Tiltomfång ner-upp: 360° (obegränsat)
Panoreringsomfång: 360° (obegränsat)
Roll-omfång: 360° (obegränsat)
Precision statiskt motiv: +/-0,01-0,03°
Precision rörligt motiv: +/-0,05-0,2°
Rekommenderad kameravikt: 350 - 2500 g
Drifttid per laddning: 12-18 timmar (balanserad kamera)
Driftspänning: 6,8-12,6 V
Batterityp: 2 st litiumjonbatterier typ 26500
Laddtid: 3 timmar
Temperaturområde: -10 - +45°C
Mått: 173 x 188 x 374 mm
Vikt: 950 g
Funktioner: Motion Memory, POV-läge, Intelligent motivföljning, Night Lapse
Övrigt: Joystick och tumreglage. Micro USB-ingång för kamerastyrning (Sony & Panasonic). Standard stativfäste (1/4”) i botten. Kompatibel med appen ZY Play (Android & iOS)
Medföljande tillbehör: Manual, ministativ, Y-format objektivstöd (Lens Mounting Clamp), batterier, laddare och kablar för kamerastyrning (Sony & Panasonic)

Focus Nordic i Göteborg är Nordens största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex,  Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och RoadEyes. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Om Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se