2013-04-02 09:00Pressmeddelande

Ännu en sportig fotoryggsäck från Lowepro

null

Lowepro, som på senare tid lanserat en rad med ryggsäckar för sportiga fotografer, kommer nu med ytterligare en modell. Denna gång är det en 30-liters säck som är tänkt för professionella fotografer, och avancerade amatörer.

Precis som de andra sportmodellerna är den mycket lätt, tänkt att hänga med på olika sportaktiviteter, som t.ex. cykling, skidåkning och bergsklättring. Med enkel åtkomst av kameran, utan att ryggsäcken behöver tas av, ger den möjligheter till bilder som annars inte skulle blivit till.

Ryggsäcken har en kamerainredning med ”Ultra-Cinch Chamber” som är en fiffig lösning för att hålla kameran still, även vid mer våldsamma/häftiga aktiviteter. Hela kamerainredningen går att lyfta ur och givetvis är Lowepros klassiska allvädersskydd inbyggt.

”Ända sedan vi lanserade de första Photo Sport-säckarna 2011 har vi fått önskemål om en större version, och nu är den här. Detta kommer att bli en favorit hos många”, säger Lasse Ericson, produktchef hos Focus Nordic.


30 liter skyddad förvaring

Trots 30 liters förvaringsutrymme väger den bara 1,7 kg och rymmer: en större systemkameramodell med batterigrepp och monterat 70-200mm F/2,8 objektiv, laddare, blixt eller andra tillbehör, plus en mängd tillbehör, 2 liters vätskebehållare (ingår ej), vandringsstavar och personliga tillhörigheter.


Bekvämt att bära

Bärselen är justerbar för att ge optimal bärkomfort både för långa och korta.


Pris och tillgänglighet

Photo Sport 30 L AW kommer att finnas hos välsorterade foto-återförsäljare fr.o.m. april och kommer att kosta ca: 2125: - inkl. moms.

För ytterligare information: lasse.ericson@focusnordic.seOm Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotogrossist. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Impossible, Lomography, Azden, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun och Rotolight. Dessutom finns en egen produktlinje under namnet Focus. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se