2022-07-18 09:48Materiały prasowe

Toucan Solutions - nowe inteligentne produkty w ofercie Focus Nordic.

ToucanToucan

Firma Focus Nordic obejmuje wyłączną dystrybucję inteligentnych produktów Toucan Solutions.

„Jest to dla nas nowy asortyment produktów i jesteśmy naprawdę szczęśliwi, że mamy Toucan w portfolio - mówi Rebecca Laanemets, kierownik produktu i odpowiedzialna za Toucan w Focus Nordic.  Od dawna obserwujemy zwiększony popyt na rozwiązania, które ułatwiają interakcję z ludźmi w ramach tzw. „inteligentnego domu” lub poprzez spotkania online.

Toucan

Toucan sprawia, że bezpieczeństwo w domu i łączenie się z innymi stało się jeszcze łatwiejsze.

Firma specjalizuje się w produkcji intuicyjnych urządzeń przeznaczonych dla wsparcia inteligentnego domu. Rozwiązania Toucan sprawiają, że codzienne życie staje się bezpieczniejsze i łatwiejsze.

Dzięki szerokokątnemu obiektywowi o doskonałej ostrości, nagrywaniu 1080P Full HD i krystalicznie czystemu podglądowi w nocy uzyskujesz wyraźny i czysty obraz oraz podgląd wydarzeń w Twoim domu.  Jedną z zalet produktów Toucan jest to, że historia wideo jest zapisywana nieprzerwanie przez 24 godziny zupełnie bezpłatnie.

Toucan

W ofercie produktów Toucan w Focus Nordic można znaleźć takie produkty jak:

Toucan Smart home

Dzięki produktom Toucan Smart Home, można uzyskać dostęp do domu z dowolnego miejsca za pomocą dedykowanej aplikacji Toucan. Pozostajesz w kontakcie 24/7 i cieszysz się spokojem, gdy jesteś poza domem.  Seria produktów Toucan Smart Home obejmuje bezprzewodowy dzwonek do drzwi, kamerę z oświetleniem terenu, bezprzewodowe kamery i wiele innych rozwiązań.

Produkty są łatwe w instalacji i mają kilka inteligentnych funkcji, takich jak możliwość dwukierunkowej rozmowy przez kamerę, nagrywanie 1080P Full HD i krystalicznie czysty podgląd w nocy.

Toucan Connect

Seria produktów Toucan Connect obejmuje głośniki konferencyjne, kamery internetowe oraz systemy wideokonferencyjne i stanowi doskonały początek, jeśli chodzi o prowadzenie pracy

z domu lub zdalne spotkania ze współpracownikami z dowolnego miejsca na świecie. Produkty te są wyposażone w łatwy interfejs plug-and-play i stanowią wszystko, czego potrzebujesz, aby szybko i skutecznie rozpocząć zdalne konferencje.

Toucan

Wszystkie kamery Toucan przesyłają szyfrowane, bezpieczne dane, przechowywanie w chmurze, i chronią Twoją prywatność 24/7 oraz nie wymagają płatnych subskrypcji do przeglądania lub przechowywania danych.

Sprzedaż produktów Toucan rozpocznie się w lipcu br.

O nas Focus Nordic – Poland

Focus Nordic jest największym dystrybutorem produktów foto wideo digital w tej części Europy. W naszej ofercie znajdziecie Państwo znane marki foto – video w tym aparaty, lornetki i akcesoria. Przewaga biznesowa Focus Nordic opiera się na sprawnej i bezpośredniej dystrybucji z naszego własnego magazynu co zapewnia efektywną sprzedaż na terenie całej Skandynawii i krajów bałtyckich. Dzięki naszemu potencjałowi a także skali składanych zamówień możemy zaproponować najlepsze ceny produktów i sprawną logistykę w każdej grupie asortymentowej. W Focus Nordic zwracamy szczególną uwagę na warunki pracy i ochronę socjalną realizowane u naszych dostawców z całego świata. Dzięki naszemu członkostwu w projekcie BSCI (Business Social Compliance Initiative – globalnej inicjatywie w zakresie monitorowania społecznego, wspierającej handlowców, importerów oraz wszystkie podmioty zaangażowane w poprawę warunków pracy w łańcuchu dostaw) wspieramy organizację w zakresie tworzenia kodeksu postępowania. Dzięki temu mamy pewność, że nasi dostawcy respektują prawa człowieka i działają zgodnie z przyjętymi regulacjami prawnymi i przepisami.

Rafał Karwacki
Marketing Manager Poland