2013-10-07 11:21Pressemelding

Verdens beste objektiv?

null

“Når Zeiss begynte å utvikle det nye Otus 55mm F/1,4 var målsetningen å skape verdens beste objektiv for digitale DSLR-kameraer, jeg tror faktisk de har lykkes”, sier Lasse Ericson, Nordic Product Manager hos Focus Nordic, Zeiss nordiske distributør.

Zeiss Otus 55mm F/1,4 har helt unike tekniske egenskaper som er ideelle for profesjonell fotografering med 35mm DSLR-kameraer. Med en bildekvalitet som frem til nå bare er oppnådd med et mellomformats-system, byr dette objektivet på helt nye muligheter uten noen kompromisser.

DSLR-kameraer med sensorer som har høy oppløsning setter store krav til optikken som skal benyttes. Det nye Otus objektivet dekker alle disse kravene takket være sin enestående skarphet, høye kontrast og minimal kromatisk aberrasjon. Den sikrer deg den maksimale bildekvalitet, til og med på full blenderåpning.

Objektivet er ideelt for reklame, mote og studio-fotografering. Profesjonelle fotografer som jobber innenfor disse områder trenger ikke gjøre noen kompromisser når det gjelder prestasjoner eller kvalitet.

Otus 55mm F/1,4 er det første i en familie av kompromissløse profesjonelle objektiver fra Zeiss. Otus er det latinske navnet for en type ugle, kjent for sitt gode syn i mørket – ikke noe kunne vært mer passende.

"Vårt mål var å lage det beste objektivet for DSLR-kameraer på markedet. Den eneste måten å få til dette på var å benytte det komplekse optiske designet Distagon, som til nå bare har vært i vidvinkel-objektiver."

"Takket være den nesten ubetydelige grad av kromatisk aberrasjon i lengderetningen finnes det ingen synlig aberrasjon. Men sin optiske kvalitet også på store blenderåpninger er dette det ideelle objektivet også for nærbilder og portretter. Ved arkitektur- og landskapsfotografering utnytter man de moderne høyoppløselige sensorene fult ut, dette resulterer i en imponerende bildekvalitet ned til de aller minste detaljene."

Objektivet har en helt ny optisk og mekanisk konstruksjon som er utviklet for å passe til de økende kravene fra de høyoppløselige DSLR-kameraene. Otus 55mm F/1,4 har en konstruksjon med flytende elementer bestående av 12 linser i 10 grupper, inklusive en dobbeltsidig asfærisk linse samt seks linser av spesialglass med avvikende partiell spredning. Disse avanserte egenskapene skaper et helt unikt bilderesultat helt uten forvrengning.


Teknisk info:

 • Brennvidde: 55mm
 • Blenderomfang: F/1.4 – F/16 
 • Optisk konstruksjon: 12 linser i 10 grupper 
 • Fokusområde: 0.5m – uendelig 
 • Bildevinkel (diagonalt/horisontalt/vertikalt): 43.7° / 36.7° / 24.9° 
 • Bildeflate ved nærbilde: 246 x 163 mm 
 • Makroforhold: 1:6.8 
 • Filterdiameter: M77 x 0.75
 • Lengde inkl. deksel: 141 mm (ZF.2) / 144 mm (ZE) 
 • Lengde eks. deksel: 125,3mm (ZF.2) / 127,3mm (ZE) 
 • Diameter: 92.4 mm 
 • Vekt: 970 g (ZF.2) / 1030 g (ZE) 
 • Fatninger: ZF.2 (Nikon F bajonett) / ZE (Canon EF bajonett)


Pris og levering
Objektivet kan leveres i løpet av november.

Zeiss 55mm F/1,4. Ca. pris: 29.000-, inkl. mva.


For mer informasjon, kontakt: bjorn.fritzen@focusnordic.no


Focus Nordic Norway på Rud i Bærum er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Lowepro, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har vi en egen produktlinje under navnet Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand