2021-04-22 06:30Pressemelding

To nye objektiv fra Tamron for landskaps- og naturfotografer

Tamron er en av de mest produktive og anerkjente produsentene når det gjelder å lage objektiver til Sonys E-mount-system. Nå lanseres to nye objektiver, Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD for fullformat og Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD for Aps-C.

150-500mm har et allsidig zoomområde som gjør at fotografer kan få nærbilder av dyrelivet, og det lar deg også zoome ut slik at du får utsikt over landskapet omkring. Det har et kompakt design og passer til å fotografere dyreliv, natur og sport. 11-20mm er en god og kompakt ultravidvinkel, som er perfekt til alt fra landskap til gatefotografering.

 

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

Nye 150-500mm F5-6.7 ultra-telezoomobjektivet er designet for Sony E-mount sine speilløse kameraer i fullformat. Det er konstruert med stor vekt på kompakt størrelse og brukervennlighet som ikke går utover bildekvaliteten.

Objektivet er bare 209,6mm langt med en maksimal diameter på 93mm, en utrolig kompakt størrelse for et 500mm ultra-telezoomobjektiv som er laget for speilløse kameraer i fullformat. Selv når teleenden er utvidet til 500mm er objektivet fortsatt meget kompakt på bare 183mm. Vekten er 1725 g uten stativfeste.

Det nye objektivet har mange spennende funksjoner som Flex zoom lock, bærerem-holder og innebygd Arca Swiss hurtigutløser.

Flex zoom lock-mekanismen lar fotografen umiddelbart låse objektivet inn i enhver zoom-posisjon ved å skyve zoomringen frem og tilbake. Dette forhindrer utilsiktet bevegelse av objektivhuset på grunn av objektivets vekt. En zoomlåsbryter er også installert for å forhindre at linsen glir ned av sin egen vekt når den bæres.

Hurtigutløseren er Arca Swiss-kompatibel, og formen på grepet er designet slik at den skal være enkel å holde. Objektivhuset er laget av magnesium for å redusere vekten, som igjen reduserer belastningen når det holdes i hånden, og det har festehull for bærerem.

150-500mm har den anerkjente VXD AF lineære fokusmekanismen som gir meget høy hastighet og presisjonsbevegelse, slik at det sikrer ekstremt responsiv ytelse. Selv når du tar bilder med tele vil 150-500mm gi rask, komfortabel og presis fokusering på alle avstander når du fotograferer, fra fjernt til nært.

Forbedret fokus tracking gjør det lettere å fange motiver i rask bevegelse, for eksempel sportsbegivenheter, fugler og flyfotografering. Dette sikrer at du aldri går glipp av dramatiske, actionpregede øyeblikk, uansett om du tar bilder eller video. Den lineære motoren vil også redusere kjørestøy og vibrasjoner som produseres under fokusering, noe som gjør det ideelt for å ta stillbilder og video i omgivelser med lav støy.

Objektivet har Tamron sin populære VC-modus som holder opptil 4 f-stopp og lar deg bytte mellom tre innstillinger (Modus 1: Standard, modus 2: Eksklusivt for panorering, og modus 3: Innrammingsprioritet). Denne funksjonen leverer utmerket bildestabilisering og gir effektiv reduksjon av uskarphet på bilder som er forårsaket av kamerabevegelser.

Den optiske konstruksjonen består av 25 elementer i 16 grupper, inkludert en XLD (eXtra Low Dispersion), fem LD (Low Dispersion), og to hybrid-asfæriske linseelementer som kontrollerer avvik grundig, samt korreksjon av aksial kromatisk aberrasjon. Linsene har Tamrons berømte BBAR-G” coating som reduserer gjenskinn og refleksjoner til et minimum, og bidrar til å øke detaljene i bildet.

Objektivet har en MOD (minimum objektavstand) på 0,6m ved 150mm vidvinkel, og 1,8m ved 500mm tele.

I tillegg er objektivet værsikret og har et fluorbelegg som sikrer bruk selv i tøffe værforhold. Det er kompatibelt med mange av de populære funksjonene som Sony bygger inn i kameraene sine, inkludert Fast Hybrid AF og Eye AF.

Viktige spesifikasjoner

 • Kompakt ultratele-zoomobjektiv
 • Fantastisk bildekvalitet
 • Rask autofokus
 • VC-modus med opptil 4 f-stopp
 • Værsikret konstruksjon
 • Rotasjonsvinkel for zoom mellom 150 til 500mm er bare 75º
 • Solblender med fleksibel og beskyttende front

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

Nye 11-20mm F2.8-zoom er verdens første ultra zoomobjektiv med vidvinkel for Sony E-mount APS-C sine speilløse kameraer med en blenderåpning på f/2.8. På tross av sin raske f/2.8 blenderåpning, er objektivet veldig lite (kun 86,2mm), og passer derfor perfekt til Sony sitt kompakte APS-C speilløse kamerahus.

Takket være en fleksibel brennvidde kan du nyte en mektig verden av ultra vidvinkelfotografering i 11mm modus  (fullformat tilsvarende 16,5mm). Samtidig kan du ha et objektiv som er godt egnet for uformell gatefotografering med 20mm brennvidde (fullformat tilsvarende 30mm).

11-20mm F2.8 er bare 86,2mm i lengde og veier bare 335g. Til å være et ultra vidvinkelzoomobjektiv med en rask blenderåpning, er denne meget kompakt og lett.

Den optiske konstruksjonen består av tolv elementer i ti grupper. To GM (glasstøpte asfæriske) linseelementer som sikrer høy oppløsning over hele bildet, fra kant til kant. En XLD (eXtra Low Dispersion) og to LD (Low Dispersion) linseelementer som produserer skarpe bilder med korrigerte optiske aberrasjoner.

Objektivet har også Tamron sin berømte BBAR-G2 coating som reduserer gjenskinn og refleksjoner til et minimum, selv når motivet er bakgrunnbelyst. Med en kombinasjon av alle disse funksjonene vil objektivet produsere skarpe bilder med naturlige farger og en bokeh som ser bra ut.

Andre spennende optiske funksjoner på 11-20 f/2.8 er en bra MOD (minimum objektavstand) på 0,15m ved 11mm og 0,24m ved 20mm. Den bredeste innstillingen på 11mm har et forbløffende maksimalt forstørrelsesforhold på 1:4!

Objektivet er værsikret og har et fluorbelegg som sikrer bruk i tøffe værforhold. Det er kompatibelt med mange av funksjonene som Sony bygger inn i kameraet, inkludert Fast Hybrid AF og Eye AF, og har en stillegående RXD trinnmotor som er perfekt for videobrukere.

Viktige spesifikasjoner:

 • Kompakt ultravidvinkel
 • Bra MOD
 • Fantastisk bildekvalitet
 • Værsikret konstruksjon

 

Pris og levering:

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD vil starte forsendelse i slutten av juni 2021.
Anbefalt salgspris er ca. kr 9.999,- inkl. mva.

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD vil starte forsendelse i midten av juni 2021.
Anbefalt salgspris er ca. kr 16.890,- inkl. mva.

For mer informasjon, vennligst kontakt karsten.rath@focusnordic.dk

 


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand