2021-03-01 08:00Pressemelding

Tilbake til røttene med et nytt analogt kamera fra Iford

Nye Ilford Sprite 35-II er et rimelig og 35mm analogt kompakt filmkamera som er en hyllest til det originale Sprite 35 fra 1960-tallet.

 

Det er det mange gode årsaker til - noen elsker det autentiske utseendet og følelsen av filmgenererte bilder. Det er også noe med disiplinen av å kun ha 24 eller 36 eksponeringer å jobbe med, samt forventningen ved å fremkalle filmrullen. Noen har også et ønske om å redusere tempoet fra digital teknologi og øyeblikkelig tilfredsstillelse.

 

På 1960-tallet var det kun få kameraer som var enklere å bruke og som var rimeligere enn Sprite 35. Glem lukkerhastigheter, blenderåpning eller lysmålere - bare legg i filmrullen, trykk på lukkerknappen og bruk utløserknappen. Det var et attraktivt kamera for de som ønsket å knipse noen bilder uten å måtte tenke på innstillingene.

 

Ilford lever opp til arven med Sprite 35-II, og dekker behovet til personer som ønsker å eksperimentere med 35mm film, og som ser etter et kamera som er enkelt å bruke. Det er et steg opp fra engangskameraer, og fordi det kan brukes om igjen vil det ikke skape ekstra avfall.

 

Kameraet har en fast lukkerhastighet (1/120 sek.), samt et 31mm enkeltelement f9 fast fokus vidvinkelobjektiv, som er perfekt for å fange det meste i godt fokusert dagslys. Det har også en innebygd blits med 15 sekunders oppladingstid for å ta bilder om natten. Man kan bruke favorittfilmen sin i Sprite 35-II, enten den er negativ eller svart-hvit, for å ta raske øyeblikksbilder eller humørfylte monokrome scener. Kameraet har manuell filmspoling som beveger seg gjennom hver eksponering og spoler rullen tilbake når filmen er oppbrukt.

 

Ilford Sprite 35-II er en morsom og rimelig måte å starte med analoge bilder på, hvor du samtidig får oppleve det magiske silkeaktige kornet i sølvbaserte fotografier.

 

Priser og levering

Salget av Ilford Sprite 35-II starter i mars.

Anbefalt utsalgspris er kr 579,- inkl. mva.

 


Nøkkelspesifikasjoner:

  • Rimelig og gjenbrukbart 35mm kompakt filmkamera
  • Enkelt å bruke
  • Innebygd blits
  • Retro design


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand