2019-04-11 10:00Pressemelding

Samyang lanserer nye fullformatobjektiv for Nikon

null

Samyang utvider sitt sortiment og kommer nå med to objektiv for Nikons speilløse fullformatkameraer med Z-fatning. Dessuten lanseres en 85mm f/1.4 portrett-tele med autofokus for den tradisjonelle Nikon F-fatningen.


Året begynner sterkt for objektivprodusenten Samyang, som allerede har rukket å lansere flere modeller med Canon-, Nikon- og Sony-fatning. Nå kommer de med hele tre nye, prisgunstige objektiv rettet spesielt mot Nikon-brukere. Det handler dels om en 14mm vidvinkel og en 85mm tele for Nikons nye speilløse kameraer Z6 og Z7. Begge har manuell fokusering og er tidligere sluppet i versjoner med Canon EOS RF-fatning. Den tredje nyheten er et lyssterkt 85mm objektiv med autofokus som passer Nikons tradisjonelle speilreflekskameraer (DSLR). Alle tre objektivene er værsikret og utstyrt med Samyangs avanserte flerlags antirefleksbehandling (UMC, Ultra Multi Coating) for maksimal kontrast og glans, også i vanskelige lysforhold.


Samyang MF 14mm f/2.8 Z er en ultravidvinkel med manuell fokusering og værsikring, med en nærgrense på bare 28cm og utmerket optisk ytelse allerede ved store blenderåpninger. Objektivet passer Nikons speilløse fullformatkameraer med Z-fatning og åpner for en helt ny verden av muligheter for kreative bilder. Sikt kameraet mot himmelen en stjerneklar natt og fang hele melkeveiens mysterier eller det fantastiske nordlyset på bilder. Fra bakkenivå kan du ta nærbilder av blomster samtidig som hele engen syns i bakgrunnen. Majestetiske fjell- og kystlandskap, kupert terreng, bymiljø og arkitektur er andre eksempler på motiv der en 14mm ultravidvinkel kommer til sin rett!

På innsiden består den optiske konstruksjonen av 14 linseelementer inndelt i 10 grupper. Blant disse er 2 linser av ED-glass som minimerer kromatisk aberrasjon (uønsket fargeblødning). 3 linser av HR-glass (High Resolution) og 2 asfæriske linser brukes for å sikre høy oppløsning og skarphet over hele bildet. En fastmontert solblender beskytter frontlinsen mot strølys og støt. Objektivkonstruksjonen gjør imidlertid at filtergjenge mangler, og da det heller ikke har elektriske kontakter er brukeren henvist til manuell blenderinnstilling og eksponering.


Samyang MF 85mm f/1.4 Z og Samyang AF 85mm f/1.4 F er korte teleobjektiv for fullformat som med sin høye lysstyrke og evne til å gi svært myk og behagelig bokeh, er de ideelle for portrettfotografering. Begge objektivene er værsikret og har en optisk konstruksjon bestående av 9 linser i 7 grupper.

Mens MF 85mm f/1.4 Z er laget for bruk på Nikons speilløse kameraer med Z-fatning og fokuseres manuelt med en grepvennlig og stillegående fokusring, er AF 85mm f/1.4 F utstyrt med en rask og stillegående autofokusmotor og er rettet mot Nikon-brukere som fotograferer med DSLR-kameraer (F-fatning).

Andre detaljer som skiller:

MF-versjonen med Z-fatning har en nærgrense på 1 meter, 8-bladet blenderåpning og 72mm filterdiameter. Objektivet har ikke elektrisk kobling til kameraet, noe som innebærer at blenderinnstilling og eksponering håndteres manuelt.

AF-versjonen med F-fatning kan fokuseres så nære som 0,9 meter, har en noe rundere blenderåpning med 9-bladet blender og en filterdiameter på 77mm. Elektriske kontakter og innebygget CPU (prosessor) støtter alle kameraeksponeringsmodus.


Pris og levering

De nye objektivene vil være tilgjengelig for levering i løpet av mai måned.

Cirkapriser:

  • Samyang MF 14mm f/2.8 Z: kr 4.299,- (inkl. mva).
  • Samyang MF 85mm f/1.4 Z: kr 3.699,- (inkl. mva).
  • Samyang AF 85mm f/1.4 F: kr 6.799,- (inkl. mva).


For ytterligere informasjon, kontakt: karsten.rath@focusnordic.dk

 

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus.
Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på www.focusnordic.no


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Rune Reiersen
Country Manager Sales Norway
Rune Reiersen
Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand