2021-11-26 08:00Pressemelding

Samyang lanserer en helt ny serie av Cinema prime-objektiver


Samyang viser igjen hvorfor de er en av verdens ledende objektivprodusenter, med ikke mindre enn fire nye cinema-objektiver rettet mot profesjonell filmproduksjon.

De nye objektivene er Xeen Anamorphic 50mm T2.3 og Xeen Meister 35mm T1.3, 50mm T1.3 og 85mm T1.3-modeller. De nye profesjonelle XEEN-objektivene dekker fullformat og større sensorer, og er designet for profesjonell digital filmproduksjon.

 

 

Xeen Anamorphic 50mm T2. 3 2x anamorphic

 

Nye Xeen Anamorphic 50mm T2. 3 åpner for mange kreative muligheter, noe som gjør det mulig å ta bilder som tidligere ville vært ansett som umulig. Den viktige egenskapen til anamorfe bilder er utseendet på bakgrunnselementer eller bokeh som er ute av fokus.

 

Den nyutviklede blenderen har 13 lameller, noe som skaper perfekt tegning av lysende elementer som er opplyst utenfor fokus. Dette sikrer en behagelig bokeh som filmskapere kan manipulere kreativt. Etter å ha blitt nedpresset, produserer 50mm T2.3-objektivet jevne filmatiske 2.4:1-opptak i 16:9-innstilling. Xeen Anamorphic 50mm T2. 3 er også 114mm i diameter og har en ikke-roterende front, som er ideelt for bruk med en 4x5 mattebox.

 

 

Xeen Meister 35mm T1. 3 │ 50mm T1. 3 │ 85mm T1. 3

 

Xeen Meister er en ny objektivserie som gir filmfotografer mulighet til å skape vakker, konsekvent og kontrollert flare i bildet, samtidig som kontrasten bevares og lystap unngås. Med støtte for 8K og en unik X-coating teknologi, kan objektivene og de interne lysrefleksjonene styres effektivt for å skape en særegen look.

De maksimerer motivets delikate nyanser, og oppviser en detaljert gjengivelse. Xeen Meister-objektivene er fargematchet over hele området, og har superlyse T-stopp på T1.3. De 13 blenderlamellene gir en fantastisk ytelse i svakt lys og en vakker bokeh. Pl-monterte versjoner inkluderer også Technology protocol, hvor brukere med kompatible kameraer kan se og ta opp objektivets metadata som brennvidde, blenderåpning og fokusavstand.

Hvert objektiv har 300° fokusrotasjon, noe som bidrar til å skape presise fokustrekk. Fokusskalaene er vinklet slik at det er enklere å se innstillinger, selv når du ser objektivet fra siden.

 

Disse toppkvalitets cinema-objektivene er robuste, og har objektivhus laget av titan. De passer en rekke objektivfatninger, og har et luksuriøst og fremtidsrettet design.

 


Priser og levering

 

De nye objektivene vil komme på markedet i mars 2022.

Priser annonseres i desember 2021.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt karsten.rath@focusnordic.com

 

Viktige spesifikasjoner

  • Xeen Anamorphic - Produserer jevnt filmatisk 2.4:1-opptak i 16:9
  • Xeen Anamorphic - Nyutviklet blender med 13 blenderlameller, skaper en perfekt oval og jevnt opplyst bokeh
  • Xeen Meister - 8K-støtte og unik X-coating teknologi
  • Xeen Meister – Superlyssterk med T-stopp på T1.3
  • Xeen Meister - Objektivhus av titan


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av foto- og videorelaterte produkter i Europa. I sortimentet finnes mange sterke varemerker representert, både når det gjelder kameraer, optikk, lyd og lys, samt kikkerter og tilbehør. Focus Nordic er representert med egne salgskontor i 9 land i Europa. Vi er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand